«Jeg er bare en mann som ønsker å leve et enkelt liv med familien min»

Kenneth Bigley bønnfalt Blair om å hjelpe ham like før han ble henrettet. Videoopptaket ble lagt ut på en islamistisk nettside i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Videooptaket viser en tydelig medtatt Bigley, som retter sin bønn direkte til Tony Blair:

- Her er jeg igjen, herr Blair og din regjering, veldig, veldig tett mot slutten av mitt liv. Det ser ikke ut til at du har gjort noe for å hjelpe meg. Jeg er ikke en krevende person. Jeg er bare en mann som ønsker å leve et enkelt liv med familien min, sier 62-åringen, ifølge ABC News.

Liten tålmodighet

Rett bak Bigleys hode sees maskerte menn med kniver. Videoklippet varer i til sammen fire minutter, og Bigley sier videre:

- Disse menneskenes tålmodighet er meget liten, og de er veldig alvorlige. Vær så snill å gi dem det de ønsker - løslat kvinnene i Abu Ghraib-fengselet. Hvis du gjør det, så er problemet løst.

Bigley ble bortført den 16.september sammen med to amerikanere, som også ble drept. Gisseltakerne krevde at de kvinnelige innsatte i Abu Graib-fengselet i Bagdad ble løslatt. Tidligere i dag ble det kjent at den engelske etterretningstjenesten hjalp Bigley til å rømme. Men forsøket var mislykket, og like etter ble 62-åringen henrettet.

Nære forbindelser

En gruppe som kaller seg Tawhid wal Jihad har sagt at de står bak bortførelsen. Gruppen ledes av den terrormistenkte Abu Musab al-Zarqawi. Han sies å ha nære forbindelser til al-Qaeda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer