«Jeg er bare et vanlig menneske jeg også, sånn som dere. Og jeg kan ikke noe for det som har skjedd ...»

Det skrev drapstiltalte Terje Blom-Pettersen i brev til drapsofferets foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOKKE (Dagbladet): Brevene fikk Annes foreldre etter at Terje Blom-Pettersen ble fengslet, siktet for å ha slått i ihjel, gravd ned og skjult deres datter. Deler av innholdet i brevene har vært referert i retten i Tønsberg. Den tiltalte skrev brevene i håp om å få kontakt med svigerforeldrene igjen. Dagbladet har fått tillatelse til å gjengi brevene som kom overraskende på Ellen og Anders Kristian Kjær sr. De har ikke klart å svare på brevene. De vet ikke om de heller vil.

-  Vi savner en tilståelse, en forklaring på hvordan det skjedde. Det er det minste vi kan forlange. Datteren vår får vi aldri tilbake, sier Annes far til Dagbladet.

Unnskylder

Brevene har gitt et visst innblikk i ekssvigersønnens tankeverden, men få klare svar. Han skildrer mest sin egen fortvilelse:

«Jeg forstår godt at dere er bitre og sinte på meg hvis dere er det, men skulle gjort alt i verden for å skrudd tiden tilbake ett år, men det går jo bare ikke. Jeg tenker på dere hver dag Ellen og Anders Kristian. Jeg vet jo at det ikke hjelper at jeg undskylder meg overfor dere. Vi kan ikke få Anne tilbake, dessverre, dessverre», skriver Terje Blom-Pettersen og beskriver ekteskapet med Anne Sofie slik:

«I hele vårt ekteskap har jeg hatt som motto å glede Anne og ungene, å være en så god mann og pappa jeg bare har klart. Jeg har gjort hva som helst for Anne i alle år, for å gjøre henne glad. Vet ikke hva jeg ikke har gjort for å kunne få gjort ting godt nok, og det tror jeg dere vet».

Ekteskapskrise

Om krisestuasjonen i ekteskapet høsten før Anne Sofie ble drept skriver han: «Det gikk utrolig tungt inn på meg, jeg klarte nesten ikke jobbe, jeg klarte nesten ikke sove. Jeg bare tenkte på hva jeg kunne gjøre for å vinne henne tilbake. Klarte nesten ikke spise. Livet mitt stoppet nesten helt opp i perioder, men hele tiden hadde jeg håp om at ting kom til å bli som før igjen».

BER: -  Tilstå, jeg tror du husker det som skjedde da Anne ble drept, sier hennes far Anders Kristian Kjær sr. til sin ekssvigersønn. Foto Torbjørn Berg
BER: - Tilstå, jeg tror du husker det som skjedde da Anne ble drept, sier hennes far Anders Kristian Kjær sr. til sin ekssvigersønn. Foto Torbjørn Berg Vis mer

Om Sverigeturen uka før han slo i hjel kona skriver Terje Blom-Pettersen: « I stedet for at vi skulle hygge oss sammen fikk jeg følelse av at Anne tok mer og mer avstand fra meg utover kvelden, så jeg hadde det ikke så lett. Dagen etter ble en veldig tung dag for meg».

Han skriver om sin fortvilelse til svigerfar og svigermor den siste kvelden kona levde: «Anne var så rar, så fremmed på en måte. Hun hadde vært sånn i lengre tid når vi var sammen alene bare henne og jeg. Etter øyeoperasjonen ville hun ikke se meg inn i øynene når jeg pratet med henne. Dette var veldig vondt. Men i kveld virket hun enda fjernere enn hun hadde vært mot meg på lenge ... Hun satt bare taus og tittet rett frem mot TV-en. Det hun sa var at hun syntes tingene var blitt mer klart.» Har ikke svar

Om hvorfor han føler at natten drapet skjedde bare er et sort hull, skriver han følgende: «Jeg har prøvd så godt jeg har kunnet, men jeg har ikke noe svar. Det er bare et stort svart hull. Jeg var helt i sjokk så jeg har ingen annen forklaring på hvorfor jeg førte Anne bort, annet enn at jeg må ha vært desprat fortvilet over at ungene skulle komme ned og se mamma død. Jeg ble bare helt desperat. Hvorfor jeg bare kjørte og kjørte og kjørte og til slutt fant et sted å begravde henne ned. Det har jeg ikke noe svar på. Det var bare en reaksjon. Jeg kan dessverre ikke svare dere. Dette var så grusomt for meg at det bare lukket seg helt. Hele denne dagen var som et stort sjokk.

I det siste brevet til sine svigerforeldre, skrevet en måned før rettssaken, får de ingen svar på drapshandlingen: «Jeg kan ikke svare deg mer enn jeg har gjort. Anne er borte, og hvorfor henne brått ble revet bort kan jeg ikke svare på Ellen og Anders Kristian».

Anne Sofies far, Anders Kristian Kjær sr (72) sa det også i retten i går:

-  Terje er manipulerende i all sin handling. Han er som et tomt skall. Skulle han ha litt ære igjen burde han si hva som skjedde.

VILLE GLEDE ANNE: «Anne vil alltid ha en plass i hjertet mitt. Hver natt drømmer jeg at alt er som før. Det er som en skrekkfilm», skriver drapstiltalte Terje Blom-Pettersen.
FAKSIMILE av brevene fra Terje Blom-Pettersen til Anne Sofies foreldre.