«Jeg er bedre kvalifisert som statsminister enn Jens og Kjell Magne»

- Utviklingen på område etter område går i vår retning. Fremskrittspartiet får stadig gjennomslag for prinsippene i sin politikk, som vi tidligere har blitt latterliggjort og sjikanert for, sier partiformann Carl I. Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En helt usedvanlig fornøyd partiformann Carl I. Hagen gjennomgikk i går vårsesjonen, og innledet de fem første setningene på pressekonferansen med «jeg er tilfreds» eller «jeg er optimistisk» - før han slo fast at Fremskrittspartiets løsninger nå «er de eneste som gjelder» for helse-, eldre-, kriminal-, skole- og kommunepolitikk.

Monopolpenger

Alt er såre enkelt for Carl I. Hagen. Ingen motforestillinger eksisterer, bare hoderystende beklagelse over at Jens, Kjell Magne og de andre «kvier seg» så lenge før de følger opp.

UMTS-lisensene - neste generasjons mobilsystemer - er ett eksempel. De bør auksjoneres bort og gi klingende milliarder i statskassa, mener han.

- Det fnyser Stoltenberg av og kaller det monopolpenger. I stedet legger han opp til et korrupsjonsliknende system, hvor lisensene skal gis bort - kanskje til bidragsytere til Ap's valgkasse, hva vet jeg?

Visjoner

Ja, hva vet Hagen? (Som først var 100 prosent for «det korrupsjonsliknende systemet».)

Han vet i alle fall at han «er bedre kvalifisert til å være statsminister enn Jens Stoltenberg og Kjell Magne Bondevik».

- Fordi jeg har visjonene - og vet hvordan jeg skal omsette visjonene til praktisk politikk. Etter 100 dager med Frp-regjering hadde ingen vært i tvil om at det hadde skjedd radikale forandringer i Norge.

Skuffet over Jens

- Er du penere enn Jens Stoltenberg også?

- Det får andre bedømme.

Sa Hagen. Før han understreket at han var svært skuffet over regjeringen Stoltenberg.

- Jeg trodde han ville være effektiv og handlingsorientert. Men hva skjer? Ingenting! Alt skal utredes og undersøkes. Men svarene jo ligger åpent i dagen: Fremskrittspartiet har for lengst lansert løsningene.

Som er: Nedlegg fylkeskommunene, kjøp jagerfly, privatiser Statoil, kjøp sykehusutstyr og innfør orden og disiplin i skolen. Blant annet.

Mer enn penger

Og rett skal være rett. Carl I. Hagen har flere poenger. På sentrale områder innen helsesektoren og eldreomsorg har eksempelvis Frp's prinsipper fått gjennomslag - uten at det nødvendigvis betyr at hele partiets helse- og eldrepolitikk kan og bør gjennomføres.

For så enkelt er det ikke. Politikk dreier seg, ifølge Hagen, om mer enn penger og prinsipper:

- Har Ellen Christine Christiansen nok ballast fra sin tid i Frp til å bli en god helsebyråd i Oslo?

- Teknisk sett, ja. Men hun mangler totalt grunnlag for å ha omtanke for medmennesker.

Fastslo Hagen. Som ikke har vekslet et eneste ord med den nye helsebyråden i Oslo etter at hun meldte seg ut av Fremskrittspartiet i 1994 - i protest mot Hagens menneskesyn...

PENERE ENN JENS: Jeg er i hvert fall bedre kvalifisert til å være statsminister enn både Jens og Kjell Magne, sier Carl I. Hagen, som koste seg sammen med partifelle Siv Jensen i sola på Youngstorget i går.