Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er bekymret for familien min

T5PC-gründer Jim Wolden frykter for sikkerheten til sine nærmeste. - Jeg er bekymret for familien min, sier Wolden til TV2 Nettavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra sitt skjulested på den spanske solkysten snakker den siktede nettverksgründeren til TV2 Nettavisen om sin situasjon etter konkursen. Wolden innrømer at trusslene mot han og familien er ubehagelige. Derfor ønsker han heller ikke å oppgi hvor i Spania han befinner seg.

- Jeg er bekymret for familien min. Men jeg tror at de truslene som er fremsatt skyldes feil informasjon fordi min historie ikke har kommet frem. Så frem til sannheten kommer frem, så kommer jeg nok til å være bekymret, sier småbarnsfaren og forteller at familien hans hjeme i Norge allerede har blitt oppsøkt av mennesker de ikke kjenner.

Vil snakke

Hans advokat, John Christian Elden, sier til Dagbladet at Wolden ser på siktelsen fra Økokrim som en vits.

- Han ser på den som en dårlig vits. Men er lettet over at han nå ser hva de bygger anklagene på. Han mener den savner rot i virkeligheten, og ønsker å benytte seg av sin rett til å avgi forklaring til politiet for å få frem sin versjon, sier Elden til Dagbaldet.

Jim Wolden sier til Nettavisen at han hele tiden har vært på ferie i Spania, og han benekter at han har holdt seg i skjul for politiet.

- - Jeg har ingenting å skjule, sier Jim Wolden som oppgir at han vil forklare alt til Økokrim.

Det kan bli aktuelt allerede med de første dagene. Dagbladet kjener til at Økokrim i går rettet en hendvendelse til advokat John Christian Elden for å få Wolden i tale.

- Alle de siktede vet vi hvor er uten vedkomende som er representert av Elden. Vi venter nå på en tilbakemeldign fra advokaten. Vi er selvsagt interessert i å få avhørt vedkommende, og vi håper at det lar seg ordne, sier førstestatsadvokat Arnt Angell i Økokrim til Dagbladet.

- Jeg var hjernen

Han innrømer at det var han som var hjernen bak T5PC, men at det gikk galt på veien.

- Det var jeg som hadde ideen til selskapet. Jeg mener fremdeles at grunntanken bak T5PC er den beste som finne, sier Wolden som oppgir at han har tjent minst 20 millioner kroner på nettverket.

Han forklarer at han gikk til vennene Chim Kjølner og Andreas Grøstad.

Konseptet var i utgangspunktet at man skulle kombinere vanlige medlemmer og aksjeeiere. De som selv solgte produkter, skulle eie selskapet.

- Pengene vi fikk inn skulle investeres i fast eiendom. Det ville være med på å gi trygghet og en økonomisk base. Deretter skulle vi begynne å bruke ressurser på å utvikle selskapet. Vi skulle drive mye med selvrealisering, som seminarer og selgerseminarer, forteller 31-åringen til Nettavisen.

Hans forklaring er ganske forskjellig fra det som etter hvert ble realitetene. Bonestyret mener at det kanpt er igjen omsettelige verdier i selskapet.

Skylder på andre

At det hele endte med konkurs forklarer han med feil disponeringer på veien. Dagbladet vet at det nå er store stridigheter mellom de elleve siktede. Wolden sier til Nettavisen at han mener at styret med Jørn Tagge i spissen har skyld for at det gikk galt.

- Det nye styret snudde opp ned på tingene. De visste jo ingenting om nettverksselskap. De mente til og med at de ikke trengte medlemmene fordi selskapet hadde store nok verdier i teleselskapet og andre investeringer. Vi ser jo hva som skjedde med dem, sier Wolden.

Han har ikke dårlig samvittighet for sin opptreden.

- Jeg har ikke dårlig samvittighet, men synes selvsagt det er forferdelig leit at det ble sånn. Når det gjelder siktelsene mot meg, så regner jeg med at de blir frafalt etter avhøret. Jeg har aldri hatt noe med styringen av T5PC å gjøre. Jeg har kun eid aksjer og solgt disse. Det har jeg dokumentasjon på, sier Wolden til TV 2 Nettavisen.

Hevder han er blakk

Wolden sier til Nettavisen at han ikke har nevneverdig med penger igjen på kontoen _ hverken i Norge eller i Utlandet.

- Nå sitter jeg kun igjen med et hus på Eidsvoll og noen hundre tusen i banken. Jeg få meg en jobb for å klare utgiftene. Jeg har ikke nok penger til å betale fordringene mine engang, sier Wolden.

Økokrim vil de neste dagene konsentrere seg om å gå igjennom alt beslagelagt materiale etter 15 husransakelser, blant annet hjemme hos Jim Wolden på Eidsvoll.

- Vi jobber for fullt med saken. Det ver ingen nye siktede. Vi er nå i ferd med å gå igjnneom beslagelagt materiale, men det er for tidlig å si noe om inholdet, sier Angell.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media