- Jeg er bekymret for USA. Valget er over

Mitt Romney erkjenner nederlaget, men ønsker han kunne gjort mer for landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mitt Romney måtte til slutt erkjenne nederlaget og gratulere president Obama - som vant nattens gjeve presidentvalg. 

Romney var derimot lenge positiv, og mye tyder på at han kun hadde sin takketale klar. Da han gikk på scenen under sin egen valgvake i Boston etter å ha innsett tapet, måtte han ty til det som virket som et uskrevet manus.

 - Jeg har akkurat ringt Obama og gratulert ham med seieren. Jeg ønsker dem alle godt.  Jeg ber om at han vil være suksessfull, sier Romney.  

- Er bekymret for Amerika
Det var lenge jevn mellom de to, men etter hvert som Obama tok flere av de viktige vippestatene så det mørkt ut for Romney.

Hans første - og eneste - vippestat ble North Carolina. Etter at Obama tok Ohio, den kanskje aller viktigste vippestaten, ble det klart at Romney mest sannsynlig ville tape valget. 

Den tidligere guvernøren lot derimot vente på seg, etter at det allerede like etter 04 norsk tid ble klart at Obama kom til å vinne valget. Like før klokka sju kom ønsket en ydmyk Romney på scenen i Boston.

- Ville vært en fantastisk førstedame Etter å ha gratulert president Obama ønsket han å takke kona Ann. 

-Jeg vil også takke Ann, mitt livs kjærlighet. Hun ville vært en fantastisk førstedame, sier han. 

Videre sier han at han kunne ønske han kunne føre landet i en ny retning. 

- Jeg er bekymret for USA. Valget er over. Paul og jeg har gitt alt i denne kampanjen. Jeg ønsker at jeg har skal kunne ta landet vårt i en ny retning, sier han.

- De beste ønsker  Det ble dermed nedtur for både Romney og hans visepresidentkandidat Ryan i kveld, da begge tapte i sine hjemstater. Både Wisconsin (Ryan) og Massachusetts (Romney) gikk til demokratene og Barack Obama.

Mormonen Romney, som hele tida har vært åpen på at han avstår fra kaffe, alkohol og sex før ekteskapet, har kjempet mot Obama i det som har vært den dyreste valgkampen noensinne

- Laber stemning Likevel holdt det ikke mål for den tidligere guvernøren. Ifølge CNN ble det, etter hvert som resultatene kom frem, dårlig stemning på Romneys valgvake i Boston.

- Ettersom resultatene fortløpende kommer inn, blir stemningen mer og mer laber, opplyste CNNs reporter på stedet.

Populære på sosiale medier Romney har, som Obama, brukt sosiale nettsteder som Twitter, Facebook og bildedelingnettstedet Instagram som en viktig plattform under valgkampen. Der har de lagt ut bilder, slagord og erklæringer -  alle viktige aspekter i deres mål om å nå ut til folket. 

Presidenten selv var også tidlig ute med å takke folket gjennom Twitter, da det ble klart at han blir sittende. 

MÅTTE SE SEG SLÅTT: Mitt Romney sanket ikke nok stemmer til å slå president Barack Obama, som nå blir sittende i fire nye år. Foto: Scanpix
MÅTTE SE SEG SLÅTT: Mitt Romney sanket ikke nok stemmer til å slå president Barack Obama, som nå blir sittende i fire nye år. Foto: Scanpix Vis mer

- Dette skjedde på grunn av dere. Tusen takk, skriver Obama. 

Like etter lastet han opp et bilde av seg selv og kona Michelle, sammen med ordene «Four more years». 

JEVNT TIL SISTE SLUTT:  Det var lenge jevnt mellom president Barack Obama og Mitt Romney, før det i morgentimene onsdag, norsk tid, ble klart at Obama vant det amerikanske valget med flest stemmer. Foto: AFP  / Mandel NGAN / Nicholas KAMM / Scanpix
JEVNT TIL SISTE SLUTT: Det var lenge jevnt mellom president Barack Obama og Mitt Romney, før det i morgentimene onsdag, norsk tid, ble klart at Obama vant det amerikanske valget med flest stemmer. Foto: AFP / Mandel NGAN / Nicholas KAMM / Scanpix Vis mer