Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er bekymret

Omstendighetene er fortsatt svært uklare etter at en nordmann og tre andre ansatte fra Flykninghjelpen er savnet etter et angrep i Kenya.

 HOLDT PRESSEKONFERANSE:  Sikkerhetssjef Glenn Pettersen,  utenlandssjed Torild Brekke og informasjonssjef Rolf Vestvik informerte om situasjonen etter at fire personer i Flyktninghjelpen ble kidnappet i dag. Foto: Lars Thorvaldsen
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Sikkerhetssjef Glenn Pettersen, utenlandssjed Torild Brekke og informasjonssjef Rolf Vestvik informerte om situasjonen etter at fire personer i Flyktninghjelpen ble kidnappet i dag. Foto: Lars Thorvaldsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire ansatte i Flyktninghjelpen er savnet etter kidnappingen ved flyktningeleiren Dadaad i Kenya i dag.

Tre ansatte ble såret under angrepet og er blitt fløyet til sykehus i Kenya. Flere av dem er alvorlig skadde, opplyste organisasjonen på en pressekonferanse i ettermiddag. De tre er alle fra lokalområdet.

Ledelsen i organisasjonen vil verken bekrefte eller avkrefte opplysninger i fra lokalt politi om at en av de savnede medarbeiderne er norsk statsborger - heller ikke om de tre andre kommer fra Pakistan, Filippinene og Canada.

Skuddskader Av sikkerhetshensyn vil Flyktninghjelpen ikke gå ut med identiteten til noen av de savnede, som trolig er brakt over grensen til Somalia.

- De tre skadde er alle lokalt ansatte og har skuddskader. De pårørende følges nå opp og holdes løpende orientert. Vi har ikke fått samlet dem fordi situasjonen er uoversiktlig, sier Torild Brekke, utenlandssjef i Flyktninghjelpen til Dagbladet.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt partene var i skuddveksling.

- Sikkerheten er nå økt ved leiren. Det er «lockdown» som vil si at de internasjonalt ansatte holder seg i nærheten av sine hjem, inntil vi får mer klarhet i situasjonen, sier hun videre.

Bekymret Under pressekonferansen kom det fram lite informasjon om hva som har hendt med de fire ansatte som nå har forsvunnet, eller hva som er teorien på det som har skjedd.

En tydelig preget informasjonssjef Rolf Vestvik, forklarte at kortene holdes tett til brystet fordi situasjonen er såpass uoversiktelig.

Men dersom de fire er kidnappet, og det ved et punkt blir krevd løsepenger for dem, vil ikke Flyktninghjelpen utbetale dette, kom det fram på konferansen.

- Jeg er bekymret fordi det er fire av våre ansatte som ikke kan gjøres rede for, samtidig som jeg får energi til å stå i dette til de kommer til rette, sier Vetsvik til Dagbladet.

- Det viktigste for de pårørende nå er å få så mye informasjon som mulig, og det jobber vi hardt for å gi dem, sier han videre.

al-Shabaab mistenkt Konvoien der to biler fra Flyktninghjelpen var med, ble angrepet av en gruppe med åtte eller ni væpnede menn.

Talsmann Philip Ndolo fra det kenyanske politiet sier til nyhetsbyrået AP at en gruppe menn med våpen angrep konvoien  like før klokka 12 i dag. Han bekrefter at fire internasjonale arbeidere bortført og kjørt mot den somaliske grensen.

Polititalsmannen sier at han mistenker geriljabevegelsen al-Shabaab for å stå bak bortføringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media