Budsjettforhandlinger

- Jeg er bekymret

Knut Arild Hareide sier avstanden på sentrale budsjettpunkter ikke har endret seg på halvannet døgn, og avlyser en løsning før helga.

TRENGER AVKLARINGER: KrF-leder Knut Arild Hareide er bekymret over manglende progresjon i budsjettforhandlingene, og trenger avklaringer på blant annet distriktsprofilen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRENGER AVKLARINGER: KrF-leder Knut Arild Hareide er bekymret over manglende progresjon i budsjettforhandlingene, og trenger avklaringer på blant annet distriktsprofilen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Framdriften de siste dagene bekymrer meg, sier Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Regjeringspartiene og samarbeidspartiene har brutt frist etter frist i arbeidet med å få på plass en budsjettavtale.

Forhandlingene mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF startet onsdag 2. november. For at finanskomiteen skulle rekke å legge fram en såkalt samlet innstilling til Stortinget, måtte partene ha blitt enige innen fristen søndag 20. november. Budsjettet skal behandles av Stortinget i finansdebatten, som er satt til 5. desember.

Historisk situasjon

Etter flere skjebnemøter hjemme hos Erna Solberg forrige helg, ble det klart at den fristen røyk. Avstanden var for stor, mye takket være uenighet om den såkalte «bilpakka».

Finanskomiteen hadde i stedet mulighet til å levere en tilleggsinnstilling. Fristen for det var torsdag 24. november. Men i går ble klart at også den fristen røyk, og da befinner regjeringen seg i en historisk situasjon.

For første gang siden siden budsjettreformen i 1997 må en regjering fremme løse forslag, og ikke en budsjettenighet, under finansdebatten, skriver Dagsavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer