- Jeg er bekymret

MDGs Lan Marie Berg ser med uro på økende press på barn og unge. Nå vil hun innføre reklameforbud rundt skoler og barnehager.

REKLAMEFRIE SONER: Nybakt mor og mammepermitert byråd Lan Marie Berg (MDG) vil ha reklamefrie soner rundt skoler og barnehager. Foto: Christian Roth Christensen
REKLAMEFRIE SONER: Nybakt mor og mammepermitert byråd Lan Marie Berg (MDG) vil ha reklamefrie soner rundt skoler og barnehager. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi ser at veldig mange barn og unge i dag sliter med psykiske plager og utsettes for et stort kroppspress. 85 prosent av jentene oppgir reklame som en viktig del av årsakene.

MDG-profil Lan Marie Berg har mammaperm fra jobben som byråd i Oslo, men møter Dagbladet i anledning partiets landsmøte. Med en ny verdensborger i vogna, snakker hun engasjert om tiltak for å skjerme barn og unge mot presset.

- I Oslo har vi innført et forbud mot retusjert reklame, som gir et uriktig bilde av kropp, på de kommunale flatene. Vi skulle ønske vi kunne gjøre dette på alle flatene i Oslo, men det kan vi ikke uten en lovendring.

MDGs forslag om forbud mot retusjerte reklamemodeller ble stemt ned i Stortinget. Nå ønsker de i stedet å ta en annet virkemiddel i bruk.

Reklamefrie soner

- Vi ønsker å innføre reklamefrie soner rundt barnehager og skoler, slik at barna i alle fall kan slippe reklame, forbruks- og kroppspress der hvor de er mye, sier hun.

Ifølge Berg ser de på muligheten for å bruke retningslinjer for skilt og reklame i hovedstaden ved å innføre en egen kategori for skoler og barnehager, slik det i dag er i boligområder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer