Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er bitter

- Jeg har aldri truet et menneske, aldri. Thor Christensen sier heller ikke at jeg har truet ham, ikke med et ord, sier utpressingssiktede Atle Hamre til Dagbladet. Etter sitt livs tøffeste 14 dager fikk travtreneren ingen trøst i går. Bare fire nye uker i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamre så ikke akkurat ut som om han kom fra Syden-ferie da han ankom fengslingsmøtet i går. Dradd i ansiktet og blek, men med såpass galgenhumor at han mente blitzregnet fikk være solbading god nok.

- Det skal bli godt å få gitt min versjon av det som har skjedd, sier Hamre.

Men i går veide ikke Hamres argumenter like tungt for Larvik forhørsrett som politiets vitneliste. To uker ut i det som angivelig skal være norgeshistoriens betydeligste utpressingssak, har den 15 personer store etterforskningsgruppa mer enn 50 mennesker på tur for avhør.

Dermed sitter Hamre foreløpig ut måneden.

Har ingen penger

- Atle Hamre er selvfølgelig svært lei seg, og tar situasjonen temmelig tungt. Han er en aktiv fyr. Å sitte i en celle er stikk i strid med hans natur. Man kan trygt si at han utviser en betydelig mistrivsel, sier hans advokat Morten Kjensli.

Hamre hadde håpet å kjøre travløp igjen i morgen. Han sto oppført som kusk på flere starthester i rikstotoløpene.

- Klart jeg er satt opp som kusk. Jeg håper jo å kjøre. Jeg håper og tror at det ikke skal bli snakk om noen fare for bevisforspillelse. Hva skulle vel jeg gjøre? spurte han ved fengslingsmøtets begynnelse.

Det ble kanskje formulert bak rettens lukkede dører. Et par timer seinere var det nemlig klart at hestene han skulle kjøre, blir kusket av noen andre.

Samtidig fortsetter politiets jakt på 28 forsvunne millioner. Hamre påstår at de ikke finnes hos ham.

- Jeg har ingen penger. Ikke fem øre, sier han til Dagbladet.

Bitter Hamre

Men akkurat nå lider saken vel så mye under savn av logikk, som savn av penger, mener Hamre.

- Jeg har tenkt så mye de siste dagene. Jeg har prøvd å danne et bilde av hva som skal ha skjedd. Og hvorfor. Men det hele står for meg som et eneste stort spørsmålstegn, sier den fengslede travkusken til Dagbladet.

- Det er klart jeg er bitter over denne situasjonen. Og der jeg sitter, når jeg ikke fram med min versjon av det som hittil er klart i saken, sier han.

Hamre er ikke alene om å slite med å forstå sakens realiteter.

Politifullmektig Alf Martin Evensen sier til Dagbladet at han redegjorde for detaljene i utpressingsbeløpet på 28 millioner kroner under gårsdagens fengslingsmøte.

- Da er jeg treg. For jeg har ikke skjønt det, sier Morten Kjensli, en av Hamres to forsvarere, til Dagbladet.

Kjensli mener politiet mangler vilje til å se saken fra noen annen side enn at skipsreder Thor Christensen er presset for 28 millioner kroner.

Ukritisk

- Og det er rart, når Hamres bobestyrer har påpekt uriktige forklaringer og falske dokumenter fra Christensens side, sier Kjensli.

- Det er rart at de nærmest ukritisk legger til grunn det han sier, fortsetter han.

- Hva mener du er grunnlaget for det?

- Jeg tror ikke det skyldes uvilje, men de har nok ikke hatt tid til å se saken fra en annen side ennå. Det vil de måtte gjøre, sier Kjensli.

Christensens advokat, Sverre A. Holm, hevder at skipsrederen mener «de riktige personene» er pågrepet. Ifølge Kjensli har Thor Christensen ennå ikke sagt at det er Atle Hamre som skal ha presset ham.

- Han har ikke sagt noe om hvem det skulle vært, sier Kjensli.

- Ingen paraply?

Det vil han få nye muligheter til. Politiet har startet etterforskningsarbeidet av den anmeldelsen som Hamres advokater har innlevert mot Christensen for falsk forklaring.

- Det vil være sannsynlig, sier politifullmektig Evensen på spørsmål om nye avhørsrunder for skipsrederen.

Det samme gjelder for Atle Hamres bror, Frode. Politiet har ikke gitt den opprinnelige siktelsen mot Hamre-brødrene og svensk-jugoslaven Dragan Pajovic noe nytt innhold. Hamres advokater rådet ham til å ta betenkningstid rundt en eventuell påkjærelse av varetekten. Han har altså atskillig å tenke på.

Slik hadde han rett, politimannen som fulgte Hamre de 100 meterne fra forhørsretten tilbake til politihuset etter fengslingsmøtet:

- Ingen paraply? spurte Hamre og skottet ut i regnet.

- Du er bergenser, du tåler dette! svarte betjenten.

Bergenser eller ikke, landets største hestekjendis har større bekymringer enn dårlig vær.

NYE UKER I FENGSEL: - Der jeg sitter når jeg ikke fram med min versjon av saken, sier Atle Hamre til Dagbladet.