SAMMEN: Marvin (6) sammen med mamma Sabine Engl (44) på første skoledag i fjor. Foto: Privat
SAMMEN: Marvin (6) sammen med mamma Sabine Engl (44) på første skoledag i fjor. Foto: PrivatVis mer

- Jeg er blakk og helt fortvilt

Sabine har brukt opp alle pengene sine på privatetterforskere i håp om å finne sønnen Marvin (6).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Sabine Engl fra Kaiserslautern i Tyskland har ikke sett sønnen Marvin (6) på seks måneder. Denne uken har hun vært på leting etter gutten i Oslo, etter at tyske privatetterforskere tok bilde av et barn og en mann på Tøyen som de mente var hennes eksmann og Marvin.

Etter at Dagbladet omtalte saken og viste bildet av det som skulle være Marvin og hans tyske far, har en norsk mann meldt seg som sier at det er han og datteren som er på bildet.

Skulle på ferie med farenSabine har allerede betalt store summer for at privatetterforskerne skal lete etter sønnen, uten at dette har gitt spesielt mye resultater.

FRA PRIVATETTERFORSKER: Dette bildet skal angivelig vise tyske Marvin (6) og hans far Matthias Engl (43) på Tøyen i Oslo 4. november i fjor. I kveld ringte en mann til Dagbladet som hevder bildet viser ham og datteren på bussholdeplassen i Tøyengata. Foto: Privat
FRA PRIVATETTERFORSKER: Dette bildet skal angivelig vise tyske Marvin (6) og hans far Matthias Engl (43) på Tøyen i Oslo 4. november i fjor. I kveld ringte en mann til Dagbladet som hevder bildet viser ham og datteren på bussholdeplassen i Tøyengata. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har brukt alle sparepengene mine og alt jeg hadde av midler i håp om å finne Marvin. Men fremdeles aner jeg ikke hvor han er, sier Sabine fortvilt.

Marvin forsvant etter at han og faren dro på det som skulle være én ukes ferietur. Sabine har hele foreldreansvaret for seksåringen.

Det er opplysninger i saken som tyder på at barnefaren oppholder seg i Norge. Sabine har fremdeles tro på at det stemmer, og ønsker derfor at norske privatetterforskere skal undersøke opplysningene nærmere. Men akkurat nå har hun ikke penger til dette.

BORTFØRT: Marvin Engl (6). Foto: Privat
BORTFØRT: Marvin Engl (6). Foto: Privat Vis mer

- Jeg er blakk og helt fortvilt. Nå aner jeg ikke hva jeg skal gjøre, sier hun på telefon fra Tyskland.

Ikke fått noen tipsSaken hennes har fått mye fokus i tysk presse, og Sabine hadde med en journalist og en fotograf fra den tyske tv-kanalen ZDF på slep da hun dro til Oslo. Håpet er at noen som er bildet av Marvin skal kjenne ham igjen og fortelle henne hvor han er.

- Jeg hadde håpet det ville komme inn tips etter at norske og tyske medier har omtalt saken, men fortsatt har ingen ringt.

BORTFØRTE SØNNEN: Sabine Engl hengte også opp etterlysningsplakat med bilde av sin eksmann Matthias Engl (43). Hun mener faren har kidnappet sønnen i forbindelse med en ferietur.
BORTFØRTE SØNNEN: Sabine Engl hengte også opp etterlysningsplakat med bilde av sin eksmann Matthias Engl (43). Hun mener faren har kidnappet sønnen i forbindelse med en ferietur. Vis mer

Sabine kritiserer tysk politi for ikke å ta guttens forsvinning alvorlig.

- De sier at han er med sin far og at han derfor har det bra. Men hvordan kan de vite det? Jeg er svært skuffet over at de ikke har anmodet norsk politi til å bistå i letingen etter Marvin, sier Sabine.

Det har så langt ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra tysk politi i forbindelse med saken. En pressetalsmann for politiet i Kaiserslautern sier de vil komme tilbake til dette i neste uke.

Marvin er etterlystKripos bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med denne saken.

- Gutten er etterlyst via Schengensystemet (SIS), sier Leiv-Rune Gully, informasjonsrådgiver i Kripos.

PLAKAT: Mamma Sabine Engl (44) hengte opp etterlysningsplakater på lekeplasser i Oslo i går.
PLAKAT: Mamma Sabine Engl (44) hengte opp etterlysningsplakater på lekeplasser i Oslo i går. Vis mer

I går fikk Sabine vite at det som hun lenge har trodd var et bilde tatt av Marvin og faren Matthias Engl (43), antakelig er den norske mannen Jens Knapstad og hans datter.

Bildet ble tatt på Tøyen i Oslo 4. november i fjor av tyske privatetterforskere.

- Jeg trodde virkelig det var dem, sa hun til Dagbladet i går.

Privatetterforskerne skal ha fortalt henne at de hadde forstørret bildet og tatt forskjellige mål av ansiktene deres.

- De kom fram til at det var 91 prosent sikkert at det var dem. Nå er jeg svært skuffet, forteller Sabine Engl.