- Jeg er blind på det venstre øyet, har fortsatt store smerter og er delvis ufør

Geir (48) advarer mot privat bruk av fyrverkeri.

BLE BLIND: Geir Fossum ble blind på det venstre øyet etter at et batteri med fyrverkeri eksploderte rett foran ham under en nyttårsfeiring for ti år siden. Foto: Politiet / Scanpix
BLE BLIND: Geir Fossum ble blind på det venstre øyet etter at et batteri med fyrverkeri eksploderte rett foran ham under en nyttårsfeiring for ti år siden. Foto: Politiet / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er i dag nøyaktig ti år siden et batteri med fyrverkeri eksploderte før Geir Fossum (48) klarte å flytte seg. Fossum fikk ett skudd i haka, to i brystet, ett rett over høyre øye, og ett i det venstre øyet.

Han hadde ikke vernebriller. Det venstre øyet kunne ikke reddes.

- I dag er jeg delvis ufør. Jeg er blind på venstre-øyet, og jeg sliter fortsatt med store smerter, sier Geir Fossum til Dagbladet.

Flere blinde Hver eneste nyttårsaften skader nordmenn seg under oppskyting av fyrverkeri. I fjor fikk 16 personer øyeskader, opplyser seksjonsoverlege Nils Bull ved Haukeland universitetssykehus til Dagbladet. Han har i flere år ført statistikk over øyeskader som kommer som følge av fyrverkeri-ulykker.

Fellestrekk ved dem som skader seg er at de er unge menn, som ikke har bruktvernebriller. De fleste var dessuten beruset da ulykken inntraff, viser Bulls statistikk.

- Noen av dem er blitt blinde, sier han.

Skader på tilskuere I tillegg har mange fått brannskader og kruttskader på hornhinne og øyelokk, som igjen har ført til arr, synsreduksjon, blendingsskader og lysskyhet, ifølge overlegen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer