- Jeg er blitt allergisk mot lyd

Helikopterpilot Amund-Ragnar Bjerkeseth knuste forsikringsselskapet og får millionerstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) If Skadeforsikring håpet at rikets øverste dommere ville gi dem en siste sjanse, men Høyesteretts kjæremålsutvalg har nå sagt nei til å behandle saken.

Dermed er lagmannsrettsdommen, som gir den tidligere piloten i Helikopter Service rundt to millioner kroner i erstatning for invalidiserende øresus, rettskraftig.

-Glad og fornøyd

Tidligere helikopterpilot Amund-Ragnar Bjerkeseth (62) har slått forsikringsgiganten i to rettsinstanser. 31. januar i fjor bestemte Jæren tingrett at If Skadeforsikring må betale over to millioner kroner i erstatning for hans invalidiserende øresusplager.

Forsikringsselskapet anket dommen, men i slutten av februar i år fastslo Gulating lagmannsrett at Bjerkeseth er yrkesskadd og skal ha erstatning.

Bjerkeseth er tilfreds med at Høyesterett lar dommen stå.

- Dette må jeg være glad og fornøyd med. Først og fremst betyr dette slutten på den evinnelige argumentasjonen inni hodet mitt mot forsikringsselskapets usannheter, sier han til Dagbladet.no.

Helikopterpiloten har nå fått rettens endelige godkjennelse for at flere år med sterk støy i cockpit har gitt ham invalidiserende øresusplager og gjort ham overfølsom for lyder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.