Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er blitt banket av politiet

En av nordmennene som ble arrestert på Kastrup nekter for å ha laget bråk på flyet til Kypros.

ARRESTERT: 29-åringen utenfor politistasjonen i Danmark, hvor han hevder å ha blitt brutalt behandlet av dansk politi. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
ARRESTERT: 29-åringen utenfor politistasjonen i Danmark, hvor han hevder å ha blitt brutalt behandlet av dansk politi. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Norwegian-fly på vei fra Oslo til Kypros lørdag måtte mellomlande i København for å slippe av noen passasjerer som skal ha laget bråk på flyet.

Fire personer ble fjernet fra flyet og tatt hånd om av politiet. To av de fire skal ha vært norske menn i tjueårene, mens to siste var et svensk par på vei til Kypros for å gifte seg.

Siktet for vold Ifølge dansk politi skal nordmennene ha gjort sterk motstand mot politiet. En av nordmennene, en 29-åring, er blitt siktet for vold mot politiet etter å ha sparket til en dør som traff en dansk politimann.

29-åringen hevdet lørdag kveld ovenfor Dagbladet at han ikke kjente til at verken han eller kameraten skal være siktet. Han hevder på sin side at han skal ha blitt banket opp av politiet.

- Jeg har sår i panna og leppa. Armen min er nesten brukket, så jeg må vel på sykehuset og få noen til å se på den.

- Det var helt horribelt å sitte inne på glattcella. Nå venter jeg på telefon fra advokaten vår, sier 29-åringen til Dagbladet.

- Velkommen til å klage Sentral vaktleder Søren Wiborg i Københavns politi mener 29-åringen kjenner til at han er siktet for vold mot polititjenestemann.

- Han er blitt avhørt om dette og blitt gjort kjent med siktelsen. Han har sagt at han ikke har gjort noe galt, men han kjenner til at han er siktet.

- 29-åringen har uttalt at han har blitt utsatt for politivold. Kjenner du til dette?

- Han gjorde sterk motstand både da han ble tatt av flyet og da han skulle føres inn i cellen i fyllearresten. Han var meget lite samarbeidsvillig, og politimennene måtte bruke makt for å få han til å lystre. Jeg kan ikke utelukke at han har fått noen skrammer mens dette har skjedd, sier Wiborg.

- Han er velkommen til å klage til den danske statsadvokaten dersom han ønsker det, sier politimannen.
 
- Satt stille i setet 29-åringen hevder ovenfor Dagbladet at han ikke forstår hvorfor de ble lempet av flyet.

- Vi satt stille i setet da vi fikk beskjed om at vi måtte forlate flyet. Så landet det og vi ble tatt hånd om av politiet. Vi fikk ikke vite noe og fikk ingen svar når vi spurte hvorfor.

- Vi fikk beskjed om at vi var for fulle. Men vi hadde bare drukket en 3-4 drammer med Jack Daniels, og det var det. Jeg var edru da vi måtte forlate flyet, sier han.

Den norske 29-åringen sier han ikke kjente det svenske paret, men at de skal ha vekslet noen ord ombord på flyet etter å ha kommet i prat med dem på Gardemoen.

- Har ikke tisset Politiet opplyste tidligere at en av de fire skal ha tisset inne i flyet. Dette sier 29-åringen at han ikke kjenner til.

- Jeg har ikke tisset, og jeg tviler sterkt på at kameraten min har gjort noe sånn, sa mannen, som på tidspunktet ikke hadde fått snakket med kameraten sin fordi han fortsatt ble holdt inne på politistasjonen.

Danske jurister skal til uken avgjøre om saken der 29-åringen er siktet for vold mot tjenestemann skal oversendes til norsk politi. De tre andre personene er ute av politiets søkelys.

Norwegian opplyser til Dagbladet søndag kveld at alle de fire personene vil bli politianmeldt. Flyselskapet vil også vurdere om de vil kreve erstatning fra de fire personene etter at flyet måtte mellomlande på Kastrup.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med de to nordmennene søndag kveld.

ADVOKAT: På vei ut fra politistasjonen fortalte 29-åringen Dagbladet at han kom til å kontakte sin advokat. Han sier han ikke skjønner hvorfor han ble plukket av flyet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
ADVOKAT: På vei ut fra politistasjonen fortalte 29-åringen Dagbladet at han kom til å kontakte sin advokat. Han sier han ikke skjønner hvorfor han ble plukket av flyet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media