«Jeg er blitt kidnappet»

Nødsamtalen fra de tre drepte israelske tenåringene ble frigitt i dag.

DREPT: Eyal Yifrach (19), Naftali Frenkel (16) og Gilad Shaar (16) ble i går funnet drept, nedgravd på et jorde på Vestbredden. Like etter at de tre ble kidnappet kvelden 12. juni, ringte det fra Shaars telefon til nødsentralen. Opptaket er frigitt i dag. Foto: AFP PHOTO/FAMILY HANDOUT
DREPT: Eyal Yifrach (19), Naftali Frenkel (16) og Gilad Shaar (16) ble i går funnet drept, nedgravd på et jorde på Vestbredden. Like etter at de tre ble kidnappet kvelden 12. juni, ringte det fra Shaars telefon til nødsentralen. Opptaket er frigitt i dag. Foto: AFP PHOTO/FAMILY HANDOUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De tre bortførte israelske tenåringene Gilad Shaar (16) Naftali Frenkel (16) og Eyal Yifrah (19), ble i går funnet drept på Vestbredden.

Da de tre ble kidnappet 12. juni, ringte 16 år gamle Gilhad Shaar nødtelefonen. Nødsamtalen, som varer i 50 sekunder er i dag frigitt av myndighetene.

I opptaket hører man en av de bortførte tenåringene si «jeg er blitt kidnappet». Deretter følger skrik.

Kidnapperne roper så til tenåringene at de skal bøye hodene, før det kommer en rekke høye smell, antageligvis skudd. Nødoperatøren forsøker å få kontakt med innringeren, men får nå ikke noe svar.

Du kan høre hele opptaket her.

Trodde det var tulletelefon En overordnet ved nødsentralen forsøkte åtte ganger å ringe tilbake til nummeret. Tre ganger fikk hun opptatt-signal, fem ganger gikk anropet til telefonsvarer.

Innringingen ble først ansett å være en tulletelefon, noe som gjorde at redningsaksjonen ble forsinket med flere timer.

Fire personer tilknyttet nødetatene har i etterkant av kidnappingene fått sparken for uprofesjonell behandling av nødanropet i den innledende fasen.

De tre ble gravlagt i Israel i dag. Ofir Shaar, faren til drepte Gilad Shaar nevnte nødsamtalen under sitt minneord til sønnen.

- Fra øyeblikket jeg hørte den modige hviskingen din, hørte jeg en kraftig stemme, og jeg følte meg stolt. Slik snarrådighet, mot og styrke fra en under 17 år.

Jevnet hus med jorden Israel har gitt Hamas skylden for kidnappingene.

I natt gikk israelske styrker de til aksjon mot husene til de to som av israel er utpekt som gjerningsmenn, Marwan Qawasmeh og Amer Abu Eisheh i byen Hebron på Vestbredden.

Øyenvitner har sagt til AFP at husene ble sprengt. Det israelske forsvaret gjennomførte dessuten luftangrep mot mål på Gazastripen natt til tirsdag, melder avisen Haaretz.

De færreste tror at Israel nøyer seg med det. Den israelske regjeringen samles i kveld for å diskutere hva som skal være Israels respons på drapene. 

Talsmann for Hamas, Sami Abu Zuhri, sier at Hamas ikke tatt på seg ansvaret for kidnappingene eller dødsfallene:

- Det er bare den israelske versjonen av disse hendelsene som har blitt publisert. Israel forsøker å legge grunnlag for aggresjon mot Hamas. Vi avviser de israelske anklagene. Vi er allerede vant med dette, og vet hvordan vi skal forsvare oss. Ingen palestinsk gruppering, verken Hamas eller andre, har tatt ansvar for disse handlingene, og dermed kan man ikke stole på Israels versjon.

Massearrestasjoner Israel har gått til massearrestasjoner på palestinere siden de tre tenåringene forsvant på vestbredden 12. juni.

Mer enn 400 palestinere er arrestert de siste tre ukene i det de israelske styrkene har kalt «Operation Brothers Keeper». Fem palestinere er også døde som resultat av de israelske styrkenes operasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer