VURDERER PRESIDENKANDIDATUR:  Donald Trump sier han ønsker å stille som presidentkandidat i valget 2016.  Foto:  AFP PHOTO/NICHOLAS KAMM
VURDERER PRESIDENKANDIDATUR: Donald Trump sier han ønsker å stille som presidentkandidat i valget 2016. Foto: AFP PHOTO/NICHOLAS KAMMVis mer

- Jeg er den eneste som kan gjøre USA storslagent igjen

Donald Trump ønsker å stille som presidentkandidat - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Den styrtrike forretningsmannen Donald Trump sier han ønsker å stille som presidentkandidat i valget i 2016. Han har opprettet en komité som skal undersøke hans muligheter for å stille.

- Jeg har en stor kjærlighet for landet vårt, men dette landet har store problemer. Vi har mistet respekten fra resten av verden. Amerikanerne fortjener bedre enn det de får fra våre politikere, sier Trump i en pressemelding, ifølge Politico.

Trump skal også ha ansatt flere personer i Iowa, New Hampshire og South Carolina, og flere rådgivere i New York, som alle skal hjelpe ham med å vurdere om han skal stille.

Han sier til New Hampshire Union Leader at han ikke vil fornye kontrakten med NBC for tv-serien «Apprentice».

- Vi må gjenoppbygge infrastrukturen, ha strengere grensekontroll, støtte lokale utdanningstiltak, styrke militæret, ta vare på veteranene og få amerikanerne tilbake i arbeid. Vi må hindre andre land i å utnytte våre representater som blir utmanøvrert i forhandlinger gang på gang. Jeg er den eneste som kan gjøre USA virkelig storslagent igjen! skriver Trump i pressemeldingen.

Det er ikke første gang Trump sier han ønsker å stille som presidentkandidat. Foran valget i 2012 drev han en uoffisiell kampanje for å bli presidentkandidat, men i mai 2011 ga han beskjed om at ikke siktet mot Det hvite hus likevel.

Helt tilbake i 1987 trykket New York Times og andre amerikanske aviser en annonse hvor det Trump ble fremmet som presidentkandidat.

Trumps planer om kandidatur ble i forrige runde avfeid av mange som et stunt. Men over Business Insider understreker Trump at han er seriøs.

- Jeg var veldig seriøs forrige gang jeg vurderte å stille. Jeg gjør ikke dette for moro skyld. Det handler om å redde landet. Vi kan ikke fortsette på denne måten, sier Trump. 

Om han faktisk akter å stille denne gang, har han en stor jobb foran seg i å overbevise velgerne. I en meningsmåling utført for Wall Street Journal i 2011 opplyste 74 prosent av republikanerne at de ikke ville støtte ham.