- Jeg er den første til å banne når båter krysser foran meg

Skipperen på fiskebåten som tvang danskebåten til spektakulær unnamanøver beklager og legger seg flat.

KRAFTIG UNNAMANØVER: Danskebåten måtte ta en unnamanøver på 20 grader for å unngå å krasje med en liten fiskebåt i går. Foto: Oskar Osmundsen
KRAFTIG UNNAMANØVER: Danskebåten måtte ta en unnamanøver på 20 grader for å unngå å krasje med en liten fiskebåt i går. Foto: Oskar Osmundsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den farlige situasjonen oppsto på Color Lines andre avgang fra Kristiansand til Hirtshals tirsdag ettermiddag. Under utseilingen, ved Oksøy, oppdaget kapteinen plutselig at en fiskebåt lå midt i fergas kurs. - Jeg er den første til å banne når båter krysser på tvers foran meg, så her skal jeg bare legge meg paddeflat. Det var jeg som oppførte meg idiotisk. Så hvis dere først skal skrive om dette, så vil jeg gjerne si til kapteinen på Superspeed: Beklager, jeg var uoppmerksom, sier skipperen på den vesle fiskebåten til Fædrelandsvennen.

Skipperen er erfaring og har, ifølge avisa, trålt norske farvann på kryss og tvers i en mannsalder.

Prøvde å varsle - Kapteinen oppdaget en fiskebåt med kryssende kurs på babord side av båten, uttalte Odd Grønberg, linjedirektør i Color Line til Dagbladet i går.

- Derfor la han seg ganske tidlig på en ny kurs for å skjære unna.

Samtidig forsøkte kapteinen å anrope fiskebåten, men fikk ikke svar. Det ble også forsøkt å varsle fiskebåten med fem støt i hornet, men heller ikke dette fikk fiskebåten til å reagere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer