- Jeg er den som ble avlyttet

- Jeg er en av John Arne Markussens kilder som ble avlyttet av POT. Jeg husker samtalen som ble referert i Dagbladet i går, sier Bjarne Store-Jakobsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Store-Jakobsen var på 80-tallet redaktør i den samiske avisa Sami Aigi i Karasjok og hadde mange kontakter i det samiske miljøet omkring aksjonene mot utbygging av Alta-vassdraget. Nå er han sjef for sameredaksjonen i Sveriges Television i Kiruna.

- Ut fra opplysningene som sto i gårsdagens artikkel trekker jeg den slutningen at det var min telefon som var avlyttet, og at Dagblad-redaktør Markussen ble offer for det. Men forklaringen om at alle notatene om Markussen skulle være «overskuddsinformasjon» er for tynn. Det er klart overvåkingspolitiet har fått interesse for ham, sier Store-Jakobsen.

Glemte å sladde

I et av de kopierte dokumentene som lå i Markussens mappe har innsynsutvalget ett sted glemt å sladde bokstavene «bsj». Dokumentet er et sammendrag av en samtale mellom den i utgangspunktet anonyme kilden og Markussen. Men vedlagt ligger også kopiene av den samme samtalen, stenografisk gjengitt.

Dermed vet Bjarne Store-Jakobsen at det samme samtalereferatet fra den samme «ømtålige kilden» ligger i hans mappe hos overvåkingspolitiet. Men det vil han sannsynligvis aldri få bekreftet siden han, ifølge innsynsutvalgets daglige leder Knut Fosli, har vært objekt for en «i utgangspunktet lovlig telefonkontroll».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer