FORSVARER LÆREREN: Advokat Tor Kelden forsvarer den overgrepstiltalte læreren i 30-åra. Læreren erkjenner straffskyld og sier han tar fullt ansvar i saken. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORSVARER LÆREREN: Advokat Tor Kelden forsvarer den overgrepstiltalte læreren i 30-åra. Læreren erkjenner straffskyld og sier han tar fullt ansvar i saken. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Jeg er den voksne, jeg har ansvaret

Tiltalt lærer sier han tar fullt ansvar i overgrepssaken mot sine to elever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det var en angrende overgrepstiltalt lærer som inntok vitneboksen i Sør-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer i dag. De to fornærmede jentene forklarte seg tidligere i dag.

Ringebulæreren i 30-åra erkjenner straffskyld for å ha hatt seksuell omgang med to av sine elever som var under 16 år gamle. Han erkjenner å ha utnyttet sin stilling som lærer for å skaffe seg seksuell omgang. Han erkjenner å ha oppført seg uanstendig på nettet overfor dem.

- Det stemmer det de fornærmede har sagt her i retten. Jeg har overhodet ikke noe svar på hvordan dette kunne utvikle seg. Jeg har tenkt, tenkt og tenkt, men finner ikke svar. Jeg beklager, sa læreren i retten.

- Mitt ansvar Han gjorde det klart at det var han som jentenes kontaktlærer som har ansvaret for hva som skjedde da han flørtet på sms og sexchattet med jentene på MSN. Praten utviklet seg til fysiske møter der han hadde seksuell omgang med de, ifølge den tidligere læreren.

- Uansett hvem som har sagt hva er det jeg som har ansvaret. Jeg er den voksne her og jeg tar det fulle ansvaret, sa tiltalte.

- Jentene som er her i dag har aldri gjort noe galt. De skal gå med hevet hode og vite at de ikke har gjort noe feil, sa mannen i retten.

Han mente det var en lettelse da politiet pågrep ham i fjor og at han fra første stund har erkjent forholdene. Mannen jobber ikke lenger som lærer.

- Lærer var drømmejobben min. Jeg var flink i jobben, sa han under sin forklaring.

- Ikke tillit Innledningsvis i etterforskningen av ham tok han forbehold om straffskyld for å ha utnyttet sin stilling som lærer for å ha skaffet seg seksuell omgang.

- Jeg forsto ikke bestemmelsen, men da jeg lærte den erkjente jeg skyld etter det også, sa læreren.

Han ble spurt av aktor, politiadvokat Lars Rune Ringvik, om hans arbeidsforhold i dag.

- Jeg er avskjediget som lærer. Jeg tror jeg har lært så mye av denne prosessen at det ikke finnes muligheter for å begå det jeg har gjort igjen, sa han.

Kan foreldre være trygge på at du vil oppføre seg skikkelig etter det du har gjort? Vil de ha tillit til deg? spurte aktor.

- Jeg forstår at folk ikke ville hatt tillit, sa eks-læreren, som la til at han drømmer om å være lærer en gang i framtida.

- Å bli fratatt noe du brenner for er vanskelig uansett, sa han.

Dagbladet kommer med mer.

AKTOR OG FORSVARER: Aktor i saken, politiadvokat Lars Rune Ringvik og forsvarer i saken, advokat Tor Kolden, i retten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
AKTOR OG FORSVARER: Aktor i saken, politiadvokat Lars Rune Ringvik og forsvarer i saken, advokat Tor Kolden, i retten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer