- Jeg er drittlei irakiske løgner

Bush sier tiden er i ferd med å renne ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President George W. Bush sa i dag at han er «drittlei» Iraks løgner og bedrag om landets mulige masseødeleggelsesvåpen og at tiden er i ferd med å renne ut for Irak.

Bush signaliserer en økende utålmodighet. FNs våpeninspeksjoner fortsetter, men det er ikke funnet bevis for USAs anklager om at Irak har kjemiske og biologiske våpen og at landet forsøker å lage atomvåpen.

- Så langt har jeg ikke sett noe bevis for at han er avvæpnet. Tiden renner ut for Saddam Hussein. Han må avvæpnes. Jeg er drittlei av hans spill og løgner. Slik ser jeg tidsskjemaet, sa Bush tirsdag.

Den amerikanske regjeringen mener at Irak ikke har vist tegn til at landet har planer om å rette seg etter FN-resolusjonen om avvæpning, og at tiden derfor er i ferd med å renne ut for regimet i Bagdad.

- Saddam Hussein har fått sin siste sjanse til å la seg avvæpne, men dessverre har vi ikke sett noe bevis for at han har tatt det strategiske valget å rette seg etter FN, sa talsmann for Det hvite hus, Ari Fleischer.

- Inspektørene har mer tid, men tiden er i ferd med å renne ut. Dette er et spørsmål om ikke å la Saddam Hussein holde verden for narr til evig tid. Spørsmålet er ikke hvor lenge inspeksjonene vil vare, men hvorvidt Saddam Hussein denne gangen er villig til å la seg avvæpne, sa Fleischer.

(NTB)