Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er dypt takknemlig overfor alle som har hjulpet meg

Det sa den løslatte journalisten Pål Refsdal (46) til sin produsent Kjetil Johnsen på telefon for en time siden.

LØSLATT: Journalist Pål Refsdal (46) sier han er dypt takknemlig for all hjelpen han har fått. Refsdal ble holdt fanget i én uke i Afghanistan og ble løslatt i dag. Foto: Jon Terje Hellgren Hanssen
LØSLATT: Journalist Pål Refsdal (46) sier han er dypt takknemlig for all hjelpen han har fått. Refsdal ble holdt fanget i én uke i Afghanistan og ble løslatt i dag. Foto: Jon Terje Hellgren Hanssen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Refsdal har sittet kidnappet i Kunar-provinsen i Afghanistan i en uke, og ble løslatt i dag.

- Han er også svært glad over at norsk presse lot være å skrive om kidnappingen før dramaet var løst, sier Johnsen.

- Hadde pressen skrevet om dette for tidlig, kunne dette fått et annet utfall, sier han.

Johnsen er daglig leder i TV-produksjonsselskapet Novemberfilm, som Refsdal samarbeider med om en dokumentarfilm fra Afghanistan.

- Han gir uttrykk for at han har det bra. Han er ikke skadd fysisk på noen måte, og blir nå tatt vare på av helsepersonell. Norske myndigheter og vi jobber nå med å legge en plan slik at vi får ham så fort som mulig hjem til Norge.

Dagbladet og andre medier skriver i dag at det ble framsatt krav om 500 000 dollar i løsepenger for at Refsdal skulle settes fri.

- Ble det gitt løsepenger?

- Jeg kan nå ikke gå i detaljer i det hele tatt om hva som har skjedd under og etter kidnappingen, sier Johnsen.

Han er takknemlig for innsatsen norske myndigheter har gjort for å bistå Refsdal og Novemberfilm i den vanskelig situasjonen.

Kunar-provinsen er en av Afghanistans farligste.

- Var det forsvarlig å jobbe i dette området?

- Vi gjorde et grundig forarbeid før han begynte på prosjektet i Afghanistan. Det er alltid en risiko ved å jobbe i slike områder, men vi mente likevel at dette var forsvarlig. Vi ser nå at vi tok feil og vil evaluere denne prosessen. Nå fokuserer vi først og fremst på å få ham hjem, og på at dette heldigvis endte godt, sier Johnsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media