«Jeg er en ærlig mann»

- Er du en skurk, Torgeir Stensrud? - Nei, jeg er en ærlig mann som de siste åra har drevet dårlig butikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torgeir Stensrud har sittet til bords med presidenter og konger. Han har ledet 810000 reserveoffiserer i NATO og har Forsvarets høyeste utmerkelse. Han har vært overvåkingsagent, landslagsutøver i militær mangekamp, idrettsleder, Høyre-politiker, bygd opp bedrifter og jobbet i konsernledelsen for et multinasjonalt selskap.

- Hvordan ser du på deg selv i dag, Stensrud?

- Jeg er helt naken. Jeg fikk med meg en brun konvolutt med 394 kroner og 50 øre ut fra Kretsfengslet, men ellers har jeg ingenting. Jeg er slått personlig konkurs. Finance Credit (FC) har vært min forretningsmessige fiasko. Det beklager jeg overfor våre kunder, de ansatte som mister jobbene sine, leverandører og bankene.

- Men bankene hadde en mulighet til å sjekke sikkerheten og si nei til å låne oss så mye penger. Derfor synes jeg minst synd på dem. Jeg har sviktet familien, venner, Norske Reserveoffiserers Forbund (NROF), Frimurerlosjen og kirken.

- Har du gjemt unna flere hundre millioner?

- Nei, det kan jeg med hånda på hjertet si at jeg ikke har gjort. Jeg står tilbake med livet. De som kjenner Torgeir, vet at han ikke engang har forsøkt å berike seg. Mange ville nok ønsket å se meg i en gapestokk. Mediene har framstilt Trond (Trond G. Kristoffersen, Stensruds medsiktede, red.anm.) og meg som tidenes verste kjeltringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer