Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er en altmuligmann

Erik Andersen (57), som politiet mener er Lommemannen, forklarer hullene i buksene.

VISTE FRAM BUKSENE: Politiadvokat Jorid Kile Berg viser fram Erik Andersens bukser til media. Foto: THOMAS ANDERSEN
VISTE FRAM BUKSENE: Politiadvokat Jorid Kile Berg viser fram Erik Andersens bukser til media. Foto: THOMAS ANDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
SKI (Dagbladet): Politi og Kripos la i dag fram beslaglagte bukser som de fant hjemme hos Erik Andersen (57) etter pågripelsen i januar i fjor.

Det har vært lunsj, og nå forklarer tiltalte Erik Andersen (57) seg om hvorfor buksene hadde i lommene og hvorfor det var tape i dem.

Hvorfor tar du vare på disse gamle buksene? spurte aktor og statsadvokat Per Egil Volledal.

- For det første har jeg problemer med å kaste ting. Jeg er en altmuligmann. Jeg er på taket og reparerer parabolen, jeg er rørlegger. Ja, jeg gjør alt. Derfor er det greit å ha gamle bukser liggende også, svarte Andersen.

Han forklarte at han brukte gamle og «stygge» bukser på jobben på billakkeringsfirmaet sitt.

- Mange av buksene tok jeg med på hytta for å arbeide der, som for eksempel beising, sa Andersen, før han på eget initititativ sa:

- Det er viktig for meg å si at jeg har aldri klippet eller forsert noe i lommene mine for at noen skal ta på meg, sa Andersen.

- Utelukker ikke barnefingre
Men Andersen utelukker ikke at noen av buksene, som ble vist fram i retten, kan ha blitt brukt under de forholdene i tiltalen han erkjenner straffskyld for.

- Har du brukt noen av buksene vi har sett i dag under forholdene du har erkjent? spurte Volledal.

- At jeg har brukt skadet eller slitte bukser under de sakene jeg erkjenner, kan jeg ikke utelukke, svarte Andersen.

Kan noen av hullene ha blitt utvidet barnefingre?

- Det kan jeg ikke utelukke, sa Andersen, som sa at det aldri var bevisst at buksene hadde hull i lommene hvis de ble brukt.

- Forsterket med tape
Han forklarte at han hatt et stort nøkkelknippe som har lagd stor slitasje på buksene. Kontakt med batterisyre gjorde også stor slitasje på buksene, ifølge Andersen.

Han forklarte at buksene han brukte var veldig gode, men syntes lommefôret ble slitt alt for fort. Han fortalte at han har forsterket noen av buksene med tape da han hadde mye redskap og verktøy i lommene.

- Noen av buksene forsøkte jeg å sy selv og det ble ganske amatørmessig gjort, sier han.

Han fortalte at han leverte flere busker til en rumensk syerske i Bergen også, men var ikke imponert over jobben hun gjorde da lommene fort fikk hull på nytt.

Bukser med tape og hull
Før Andersen begynte sin forklaring la politiet fram flere beslag. Det første beslaget var en av buksene til 57-åringen.

- Her er det en bukse med en påsydd lapp i skrittet. I venstre lomme er det et hull med en tapebit på 8,5 centimeter over. Under er det et hull langs sømmen i lommeforet på cirka 7 centimeter, opplyste politioverbetjent Sølvi M. Harjo i Follo politidistrikt.

Retten fikk selv lov til å eksaminere buksene i nærmere øyensyn.

Artikkel nummer to var en bukse som er klippet til en shorts og det ble ikke påvist lignende hull på den heller. En bukse nummer to hadde en påsydd lapp i venstre fôr, mens i høyre lomme var det hull som kunne minne om slitasje.

En annen bukse hadde en rems av sølvtape langs kanten av lomme. Tapen fortsatte i flere lag nedover fôret og det var et hull i den på 1,3 centimeter. Beslaget ble gjort i det Andersen kaller nøstet sitt.

Ifølge politiet leder hullet i den aktuelle buksa mot skrittet.

Buksegranskning fra Kripos
Kripos har gransket fire av buksene til Andersen. Knut Sjåstad i Kripos konkluderer ikke med ett svar på hvordan hullene i lommefôret har oppstått.

- Vi kan ikke si om det er normal slitasje eller om det er brukt redskap som har skapt hullet i buksen, sa Sjåstad om den første buksen.

Kripos opererer med grad av sannsynlighet. Ingen av konklusjonene er helt sikre.

- I den andre buksa er tekstiler sannsynligvis fjernet enten ved riving eller ved bruk av redskap, sa Sjåstad.

Det betyr at det ikke er helt sikkert, men at det er en sannsynlighetsovervekt. I den tredje saken er det etter all sannsynlighet brukt et redskap, mens i den fjerde er det usikkert, ifølge Kripos.

Dagbladet kommer med mer.

HULL I LOMMEN: Denne buksen ble lagt fram som bevis i retten i dag. Foto: THOMAS ANDERSEN
HULL I LOMMEN: Denne buksen ble lagt fram som bevis i retten i dag. Foto: THOMAS ANDERSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media