- Jeg er en erotisk martyr

Den halliksiktede sexklubb-lederen Tom Ketil Krogstad ble i går varetektsfengslet for 8 uker med brev- og besøksforbud av forhørsretten i Trondheim. Han har også fått forbud mot TV og radio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et stort presseoppbud fulgte fengslingsmøtet, der daglig leder Tom Ketil Krogstad og markedsansvarlig Rune Andersen (33) i sexklubben Club 4 ble begjært varetektsfengslet.

Begge siktede nekter straffskyld og tar sterkt avstand fra å ha hatt noe som helst å gjøre med kjøp og salg av sex.

De ble likevel varetektsfengslet i åtte dager med brev- og besøksforbud, samt forbud mot å se TV og høre radio.

Annonser

- Dette er ikke rettferdig. Det er et sirkus som er satt i gang, er Andersens kommentar til fengslingen.

- Kjennelsen er høl i hue'. Jeg er ingen hallik, sier Krogstad.

Begge påkjærte på stedet fengslingskjennelsen til Frostating lagmannsrett.

Politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke de to for hallikvirksomhet. Grunnlaget er fem annonser for påstått prostitusjon i avisa Søndag Søndag, som de siktede blir forsøkt knyttet til.

I en av annonsene står det: «Trondheim Charlie - din asiatiske drøm. Jeg blir i privat leilighet denne uken... Ring meg - du vil aldri angre på at du prøvde deg. Hilsen din påskekylling».

Vennetjeneste


Advokat Øystein Skogrand, som forsvarer Krogstad, sier at hans klient har erkjent å ha hjulpet noen venner med å sette inn disse annonsene.

- Det er ikke annonser for prostitusjon, men massasje. Krogstad har ikke hatt noen som helst økonomisk gevinst på dette. Han har bare hjulpet noen venner med å sende annonsene på faks til avisa, sier Skogrand.

Advokat Tor Erling Staff, som forsvarer Andersen, sier at hans klient ikke har hatt noe som helst med disse annonsene å gjøre.

- Jeg synes varetektsfengslingen skjer på et uhyre tynt grunnlag. Det kan virke som det er enkelt å få fengsling når en sak har så klare moralske aspekt, sier Staff.