Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- JEG ER EN FESTLØVE!

Johnny Logan tilbake ved stambordet Etter den første seieren stakk Johnny Logan fra kone og barn, brukte opp pengene sine og havnet i rettslige krangler. Etter den andre seieren gikk det bedre. Etter tre seirer sa han: - Aldri mer Grand Prix.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Og det står jeg ved, med mindre noen truer rekorden min, eller jeg får tilbud om å dirigere orkesteret fra min egen hage.

Han heter egentlig Sean Sherrard, og foretrekker det navnet framfor Johnny Logan. Men det er like fullt Johnny alle de norske vennene hans sier når den omgjengelige iren påtreffes på by'n. Det skjer ofte.

- Jeg var stamgjest her på Smuget mens jeg var med Dollie-jentene i «Which Witch». Da var jeg biskop Daniel og tok livet av meg hver kveld. Deretter gikk turen til Smuget og stambordet mitt, her vi sitter nå! smiler Logan, og bestiller vann ...

Hei, Jahn!

- Nei, der er Jahn Teigen. Vi er gamle kjente, sier Logan og klemmer Teigen og Bettan etter tur. Det renner på med kjente og ukjente som vil ha et par ord med ham.

- Jeg møter så mange kjentfolk her at det nesten er som et familiestevne! Flere av deltakerne er også gamle kjente fra EuroSong. Derfor var det kjempehyggelig å bli bedt til Oslo. Men akkurat det å delta er jeg ferdig med.

- Ingen ting som kan få deg til å forandre mening?

- Hvis noen skulle true EuroSong-rekorden min, må jeg jo overveie å gjøre noe med saken ...

Viking-fest

- Disse menneskene kalte meg «Prinsen av Smuget», og kompisen min var «Greven av Rebekka West», humrer Johnny, og røper at han har lett for å prate med folk.

Det forstår man raskt etter å ha fått 42-åringen ved bordet.

- Jeg feiret bursdagen min i går, ja! 42 år. Broren min, Michael, er med denne gangen. Han måtte få oppleve norske vikinger, han også, sier han, og presenterer broder'n.

Jobb og vann

I går underholdt Logan med soul og Tamla Motown-låter, samt vinnermelodiene sine fra Melodi Grand Prix, på et lukket arrangement i NRKs regi.

- Derfor drikker jeg bare vann, forklarer iren, og forsikrer i samme åndedrag om at han ikke skal jobbe torsdag, fredag og lørdag.

- Da blir det en skikkelig vikingfest på meg også. Jai ær ei festløve! Ser du, jeg kan da litt norsk. Skulle klare meg bra med de få glosene jeg kan. Dessuten kjenner jeg nesten hele bølingen av dørvakter her i by'n. Det hjelper, det også, ler Logan.

Plateklar

Han har ikke ligget på latsida de siste par åra. Ny CD ligger klar til utgivelse. Mye av materialet har han skrevet sjøl, og andre låter er skrevet i samarbeid med andre. Og mens han er i Oslo skal BMG overtales til å gi den ut i Norge.

- Dessverre er det slik det fungerer. Det er ikke automatikk i at ei plate blir gitt ut i alle land, selv om man har en verdenskontrakt. Så jeg må bare stole på ørene til folka på BMG ... Det er ei danseplate.

- House? Techno?

- Nei, er du gær'n?! Jeg er for gammal til slikt. Nei, sånn som folk på vår alder danser til, slutter Johnny Logan, og setter kursen for Oslo-natta. Der er han lommekjent.

by'n. Nå kjenner jeg alle dørvaktene ...