Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er en grisemann

Første avhør med Robert, som kan ha drept 49 kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettssaken mot mannen som kan være Canadas verste serimorder noensinne, svinebonden Robert William Pickton, fortsetter.

Lo under avhør

I dag fikk retten høre det første avhøret av svinebonden som ble utført kort tid etter at han ble pågrepet i 2002. På tapen nekter han enhver befatning med de 49 kvinnene som forsvant og retten kunne også høre at han lo da han ble gjort kjent med beskyldningene mot ham.

- Tull, sa han på tapen. Jeg er bare en arbeidende mann, en helt vanlig arbeidende mann er det jeg er. Jeg er en grisemann.

Tapen var en del av et 11-timers avhør hvor han blant annet ble forevist bilder av de savnede kvinnene.

Pickton forklarte politiet at han var sikker på at ingen av kvinnene hadde besøkt gården hans, i Port Coquitlam, like ved Vancouver, skriver BBC.

- En dårlig type

Pickton beskrev seg selv som bare en grisemann i avhøret, men senere glapp det ut at han var en dårlig type.

GRISEMANN: Svinebonden Robert William Pickton beskrev seg selv som en grisemann. Foto: Reuters/Scanpix
GRISEMANN: Svinebonden Robert William Pickton beskrev seg selv som en grisemann. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

De fleste av de 49 kvinnene som forsvant var prostituerte og narkomane som holdt til i Downtown Eastside, en fattig bydel i Vancouver, på 90-tallet.

I samme avhør beskrev svinebonden hvordan han slaktet griser. De blir først skutt i hodet før de blir lagt i varmt vann for å fjerne svinebusten.

Har innrømmet drapene ifølge aktoratet

Mandag sa aktoratet at Pickton hadde innrømmet at han hadde drept 49 kvinner, og at han hadde fortalt en politispaner at han ønsket å drepe en til for å få et rundt tall, nemlig 50.

Aktoratet fortalte også retten at bonden hadde slaktet kvinnene etter at han hadde drept dem. De forklarte at det hadde blitt funnet delte hodeskaller og andre kroppsdeler i fryserommet på gården.

- Som en skrekkfilm

Denne saken har vært full av grusomme detaljer. Da retten ble satt på mandag advarte dommeren mot nettopp disse detaljene.

- Jeg tror denne rettssaken kan utsette jurymedlemmene for noe som kan være like ille som en skrekkfilm, uten at du har valget om å slå av TV-en, sa han.

Dette har ført til at flere ikke orker å følge rettssaken. På mandag var det lang kø for å komme inn i rettslokalet, men dagen etter var det minst ti ledige seter, ifølge BBC.

Flere av de pårørende har sagt at de ikke orker å høre de grusomme detaljene i saken.

Tiltalt for 26 drap

Pickton er tiltalt for 26 drap, men den pågående rettssaken gjelder kun seks av drapene. De 20 andre drapene kommer opp i en separat sak etter at en dommer slo fast at bevismengden ville blitt for stor for juryen og at saken derfor skulle deles i to.

Den første rettssaken vil vare i nærmere ett år og Pickton må belage seg på å tilbringe resten av livet i fengsel hvis han blir funnet skyldig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!