- Jeg er en kjekk kar og styrtrik

Hele verdens stand-up-statsminister slår til med Hitler-spøk og teorier om damtekke, på ungdomspartiets landsmøte.

PÅ NETT MED UNGDOMMEN: Med Hitler-vits og hemmelighetene om sitt eget dametekke slo 73-åringen an hos medlemmene av ungdomspartiet sitt i helga. Foto:ALESSANDRO DI MEO/EPA
PÅ NETT MED UNGDOMMEN: Med Hitler-vits og hemmelighetene om sitt eget dametekke slo 73-åringen an hos medlemmene av ungdomspartiet sitt i helga. Foto:ALESSANDRO DI MEO/EPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Italias statsminister Silvio Berlusconi (73) er kjent for å være stor i kjeften, glad i damer en dreven politisk taktikker.

På ungdomspartiet «Frihetens folk» sitt landsmøtet i helga avslørte han endelig hvor det angivelige dametekket stammer fra. Et resonnement rundt hvorfor kvinner legger seg etter ham ble avsluttet med følgende begrunnelser.

- Jeg er en kjekk kar. Og jeg er styrtrik.

Både Associates Press og BBC var tilstede under seansen.

Kommunistangst Berlusconi har gjennom mesteparten av sin politiske karriere vært under etterforskning i ulike korrupsjonssaker, koblet til korrupsjon eller jobbet iherdig for å hindre etterforskere, journalister og dommere fra å blande seg i hans forretningsvirksomhet.

Størsteparten av alle som har tatt til mæle mot ham i offentligheten avfeier han som «venstrevridde» og «kommunister».

I helga mente han, men kanskje selvironisk denne gangen, nok en gang å kunne fastslå at han er utsatt for forfølgelse.

En «venstrevridd dommer» var nemlig årsaken til at hans kjære fotballag AC Milans tapte sin siste kamp, forklarte han.

Hitler-spøk Mens han ikke liker sosialister, valgte han å sammenligne sin politiske karriere med en nasjonalsosialist.

Under en samtale med ungdompartiet foran et stort publikum, rakk han også å servere en fersk Hitler-spøk om sitt politiske comeback.

- Da Hitler ble spurt om å komme tilbake til politikken, svarte han: Ja, og nå er jeg ennå ondere.

Arv Alder er heller ikke noe hinder for menn i hans egen alder, tidlig 70-årene, ettersom unge kvinner er opptatt av arv, ifølge den italienske statslederen.

VAR UNG: Italias statsminister Silvio Berlusconi var ung den gang sort-hvitt kameraene var allemannseie. Her livnærer den unge Silvio livnærte seg som sanger ombord på cruise-båter i Middelhavet.
VAR UNG: Italias statsminister Silvio Berlusconi var ung den gang sort-hvitt kameraene var allemannseie. Her livnærer den unge Silvio livnærte seg som sanger ombord på cruise-båter i Middelhavet. Vis mer

- De tenker «han er gammel, han dør og jeg arver», sa han til forsamlingen.

Berlusconi selv får nå erfare at penger også kan skifte hender før arveoppgjør. For tiden på skilsmisseoppgjøret med hans fraseparerte kone, Veronica Lario (53), som ba om separasjon etter Berlusconis mangeårige gjentatte utroskap.

Skilsmisse Prosessen startet i fjor da ekteparet hadde en høyst offentlig krangel i kjølvannet av at Berlusconi (72) nominerte en tidligere «Big Brother»-deltaker og flere andre unge skjønnheter som kandidater til EU-parlamentet og til en statsrådspost.

Lario var heller ikke fornøyd med at Berlusconi vanket med en 18-årig jente da hun feiret bursdagen sin på et utested eller at han feiret sin egen bursdag med å invitere en haug toppløse jenter til å feste i hagen sin.

- Jeg kan ikke være gift med en mann som bruker tid med mindreårige jenter, sa Lario ifølge The Times.

Berlusconi understreket i fjor at han «aldri betalt en kvinne», fordi han «aldri har forstått hvor tilfredsstillelsen er hvis du ikke får nyte følelsen av erobring».

Prostituerte
Samme år fikk avisen La Republica innsyn i politiets avhør av 19 eskortepiker, eller luksusprostituerte, der Berlusconis tidligere uttalelser ble gjort til skamme.

De fortalte om hemmelige innkallelser til en residens i Roma, der opptil flere piker skal ha hatt sex med Berlusconi, eller «Papi» som han refereres til av unge kvinner, samtidig.

BURSDAGS-PAPI: Berlusconi dukket i fjor opp på Noemi Letizia (19) sin bursdag. Det likte kona dårlig. Foto: Domenico Stinellis/AP
BURSDAGS-PAPI: Berlusconi dukket i fjor opp på Noemi Letizia (19) sin bursdag. Det likte kona dårlig. Foto: Domenico Stinellis/AP Vis mer