- Jeg er en lysfontene

Detaljene fra prinsesse Märtha og Ari Behns bok har begynt å lekke ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet røpet selv bokplanene under pressekonferansen i Stiftsgården i anledning bryllupet deres. De ble inspirert av pilegrimsferden fra Svorkmo i Orkdal til Trondheim, og bestemte seg for å feste inntrykkene på papiret.

- Hvor mye vi skriver, vet vi ikke ennå, men vi skriver litt om turen og følelsen av hvordan det er her i Stiftsgården, sa Ari Behn.

Det vet han nå. Boka heter «Fra hjerte til hjerte», er på 172 sider, rikt illustrert og kommer ut på Forlaget Press på mandag. Press er kjent for å gi ut kunstbøker, reiseskildringer og biografier.

Lysfontene

Den norske Bokklubben har allerede lagt ut en forhåndsomtale av boka.

- Her er reisedagbok, noveller, historier og utdrag fra taler. Felles for tekstene er at de kretser om bryllupet i Nidarosdomen. Boka er en visuell perle med vakker utforming. Den er spekket med nydelige fotografier, både fra pilegrimsferden, kirkebryllupet og festen, skriver de på sine nettsider.

- I teksten forteller prinsessen om tida rundt bryllupet, og betrakter livet rundt seg. Hun suger inn naturinntrykkene, og blir til de grader overveldet av lys og naturinntrykk at hun omtaler seg selv som en lysfontene.

Slottets initiativ

Forlagsredaktør Thor Arvid Dyrerud ved Press har tidligere sagt til Dagbladet at det blir en intim bok.

- Utstyrsmessig vil den være flott, men det viktigste er at boka treffer det rette uttrykket. Dette er et sånt overskuddsprosjekt i forbindelse med at de gifter seg, sa Dyrerud.

Han fortalte at initiativet til bokutgivelsen kom fra Slottet og brudeparet.

- Vi ville gi ut boka, fordi vi ble veldig sjarmert av dem. Å lage bok med dem er utrolig takknemlig, for Ari er jo en forfatter og prinsessen er også veldig god til å formidle.

Store ord

- Hvem skriver de for?

- Det kan være alle, men vi føler oss sikre på at de også vil få sin egen generasjon i tale, sa Thor Arvid Dyrerud.

I bokklubbens omtale av «Fra hjerte til hjerte» står det at leserne også blir innviet i parets personlige opplevelser fra kirka.

- Ingen av forfatterne er redde for de store ord, verken i omtalene sine eller av hverandre. De er glade i hverandre, glade i å skrive - og det har resultert i ei bok skrevet med entusiasme og kjærlig glød.

LYSFONTENE? Slik følte prinsesse Märtha seg under pilegrimsferden fra Svorkmo til Trondheim. Her sammen med ektemann og medforfatter, Ari Behn.
BOKA: Dette er omslaget på boka «Fra hjerte til hjerte».