-  Jeg er en martyr

Saddam Hussein beskriver seg selv som en martyr for Irak og Palestina i et nytt brev fra fengselscella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang et brev fra Iraks tidligere diktator til noen utenfor familien blir offentliggjort.

-  Jeg og min familie tilbyr oss som offer for nasjonen, inkludert kjære Palestina og vår trofaste, elskede og bedrøvelige Irak, skriver han.

Anonym venn

Brevet ble først overrakt en anonym venn av Saddam til det jordanske Baath-partiet. Deretter ble det trykket i de jordanske avisene Ad-Dustour og al-Arab al-Yawm. Den internasjonale Røde Kors-komiteen bekreftet i går at brevet er ekte.

Saddam Hussein blir holdt på hemmelig sted, og brevet som nå kommer ut ble først sensurert av fengselsmyndighetene. -  Liv er ødeleggelse uten tro, kjærlighet og vår nasjons nedarvede tradisjoner. Han som ofrer sin eiendom og sjel for nasjonen gjør bare litt fordi nasjonen fortjener så mye. Lenge leve Palestina. Elsk din nasjon, avslutter han i brevet.

Det blomstrende språket og støtten til Palestina er godt kjent fra talene han holdt mens han satt ved makten.

-  Elsker sin nasjon

Den tidligere diktatoren som skriver at han elsker sin nasjon, risikerer nå dødsstraff for en rekke groteske massedrap mot egne landsmenn.

 Mens Hussein nå venter på at rettssaken mot ham skal komme i gang, sliter irakiske politikere med å bli enige om et grunnlovsutkast. Tidsfristen går ut klokka ni i kveld. Kurderne og sjia-muslimske grupper sa søndag at de var nær en løsning. Men sunnimuslimene er ikke med, og har lovet å gjøre det de kan for å blokkere grunnloven.

EKS-DIKTATOR: Saddam venter på at rettssaken skal komme opp.