- Jeg er enda mer overbevist enn før

Mannen som kalte Røkke-salgene søppeldumping ble ikke overbevist av pressekonferansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kjell Erik Eilertsen, som har fulgt Aker-systemet som analytiker i mange år, var på sett og vis den som sparket i gang den offentlige debatten om saken, da han kom med følgende utspill 3. april.

- Røkke bruker Aker Solutions som søppelbøtte.

Kjell Inge Røkke henviste direkte til Eilertsens sitat under dagens pressekonferanse. Da Røkke tok en pause i sin presentasjon, for å gi direktør Erik Nordbom i Aker Oilfield Services ordet, ga han følgende melding til pressen:

- Jeg håper han kjeder dere noe jævlig. Dette er en jævla provokasjon. Det er til de som våger å kalle disse selskapene noe som begynner på «s». Det er en hån mot de menneskene som er håndplukket til å utvikle morgendagens løsninger for oljeselskapene, sa Røkke.

Eilertsen var selv til stede på pressekonferansen. Det ble bemerket av Røkke, og han ga også ordet til den tidligere analytikeren, som nå jobber i hedgefondet Ferncliff Asset Management, der Øystein Stray Spetalen er hovedeier.

Han fikk da spørre Røkke direkte om flere sider av transaksjonene. Han ble ikke overbevist av svarene.

- Jeg er enda mer overbevist enn før om at Røkke aldri i verden hadde klart å selge dette til den prisen i det åpne markedet, sier Eilertsen til Dagbladet etter pressekonferansen.

- Jeg var sikker da jeg gikk ut. Nå er jeg enda mer sikker, sier han.

Om selve pressekonferansen, sier Eilertsen:

- Det var mye følelser og lite tall.

Ved å selge unna Aker Oilfield Services, Aker Dof Deepwater, Odim, Aker Clean Carbon og Misund Bruk, kvittet Aker seg med finansieringsforpliktelser på cirka fem milliarder kroner. Samtidig ble Aker Solutions finansstrøm de neste årene negativ, ifølge SEB Enskilda.

Det var dette Eilertsen kritiserte.

- Aker Solutions betaler en premie på 14 prosent over onsdagens kurs. Det i seg selv sier hvor sykt dette er. Dette er så grisete at jeg ikke har ord for det, sa han.