Latifa bint Mohammed Al Maktoum

- Jeg er et gissel

Gjennom flere hemmelige videoer anklaget prinsesse Latifa faren sin, emiren av Dubai, for å holde henne fanget som gissel. Så ble det stille. Nå trygler vennene FN om å gripe inn.

Video not found
GISSEL: Prinsesse Latifa anklager sin far, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, i å holde henne som gissel. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har flere kvinnelige medlemmer av kongefamilien i Emiratene forsøkt å flykte fra sjeik Muhammed bin Rashid Al Maktoums regime. Han er statsminister og visepresident i De forente arabiske emirater og emir (statsoverhode) i Dubai.

I 2018 ble en av døtrene hans, prinsesse Latifa bint Mohammed Al Maktoum, stansa av bevæpnede menn etter en møysommelig planlagt flukt med båt fra Emiratene.

Etter å ha levd 32 år under farens autoritære regime, forsøkte hun å flykte til Frankrike - med hjelp fra en fransk spion og en finsk kampsportinstruktør.

Fluktforsøket feilet. Båten ble kapret og Latifa ble tatt til fange av bevæpnede menn. Kort tid etter publiserte familien livstegn i form av bilder av Latifa, i den hensikt å motbevise det de anser som falske påstander om at hun ble hentet hjem mot sin vilje.

- Gissel

Ifølge BBCs dokumentarserie «Panorama» har hun imidlertid også sendt hemmelige videobeskjeder til venner.

I videoene, som BBC har fått tilgang på, anklager Latifa faren sin for å holde henne fanget, og gir uttrykk for at hun fryktet for livet sitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer