Josef Fritzl i ny bok:

- Jeg er et godt menneske

Overgrepssaken mot Elisabeth Fritzl rystet hele verden. Nå har den livstidsdømte faren, Josef Fritzl, skrevet en ny bok der han kommer med en rekke oppsiktsvekkende påstander.

LIVSTIDSDLMT: Josef Fritzl, som i 2009 ble dømt til livsvarig fengsel for å ha holdt datteren som slave i over to tiår, og for drapet på sin sønn, skal gi ut en ny bok. Her fra rettssaken i mars 2009. Foto: Helmut Fohringer / AP / NTB
LIVSTIDSDLMT: Josef Fritzl, som i 2009 ble dømt til livsvarig fengsel for å ha holdt datteren som slave i over to tiår, og for drapet på sin sønn, skal gi ut en ny bok. Her fra rettssaken i mars 2009. Foto: Helmut Fohringer / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2008 ble østerrikske Josef Fritzl (87) kjent verden over etter at han ble arrestert for å holde sin egen datter Elisabeth innelåst i en liten kjeller i 24 år. Han forgrep seg på datteren tusenvis av ganger, og fikk til sammen sju barn med henne.

Året etter, i 2009, ble Fritzl dømt til livstid i fengsel.

Datteren ble tvunget til å bære fram, samt føde alle barna uten medisinsk hjelp i kjelleren i den østerrikske byen Amstetten.

HER BLE HUN HOLDT: Slik så kjelleren Elisabeth og barna ble holdt fanger i. Foto: Rex / Shutterstock / NTB
HER BLE HUN HOLDT: Slik så kjelleren Elisabeth og barna ble holdt fanger i. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Vis mer

Slik ble han avslørt

Tre av de sju barna levde relativt normale liv fra de var små, og ble ivaretatt av Fritzls intetanende kone, i husets andre etasje.

Fire av barna fikk aldri forlate kjelleren, noe som førte til at det ene barnet døde av pusteproblemer. Fritzl nektet å kontaktet lege og kremerte deretter spedbarnet i en vedovn. Han ble derfor også dømt for drap.

De første sju månedene ble Elisabeth lenket fast i kjelleren, uten at mora hennes og Fritzl ekskone, Rosemarie Fritzl, visste. Dattera ble nemlig tvunget til å skrive et brev til mora om at hun hadde dratt vekk for å bli med i en religiøs seks.

Først 24 år seinere, da Elisabeths datter Kerstin ble alvorlig syk i kjelleren, klarte Elisabeth å overtale faren til å kjøre jenta til sykehuset.

Noen dager etter at jenta ble innlagt, klarte Elisabeth å overtale faren om å ta henne med på sykehusbesøk.

Gir ut bok

Ifølge Fritzl selv gjorde han alt dette av kjærlighet til datteren, for å forskåne henne fra alkohol, tobakk og narkotika. Likevel har han i seinere tid erkjent forholdene datteren Elisabeth, og de sju barna deres, har blitt utsatt for.

Nå har Fritzl, sammen med advokaten Astrid Wagner, skrevet en ny bok med tittelen «Josef Fs avgrunner». Det melder flere medier, deriblant østerrikske Kronen Zeitung.

- I virkeligheten er jeg et godt menneske, skriver Fritzl, ifølge avisa.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 16.12.2011 HOLDES UNDER OPPSIKT: Josef Fritzl overvåkes nøye i fengselet. Han beskyttes mot angrep fra medfanger og fra å ta sitt eget liv. Vis mer

En ansvarlig familiemann

I den nye boka skryter 87-åringen av sine påståtte enorme profesjonelle suksesser og dusinvis av seksuelle affærer på forretningsreiser. Ifølge den østerrikske avisa beskriver han også seg selv som en «ansvarlig familiemann».

Fritzl hevder at han har barn med flere kvinner verden over; deriblant flere kvinner i hjemlandet, og indiske kvinner. Han hevder også at han, sammen med en afrikansk kvinne, har en sønn som i dag er en berømt advokat - noe mannen er stolt av, skriver han i boka.

- Han forsikret meg alltid om at han angret dypt på forbrytelsen sin, sier advokaten Wagner, ifølge Krone.

BIDRO: Josef Fritzls advokat, Astrid Wagner, hjalp han med å skrive den nye boka. Foto: Joe Klamar / AFP / NTB
BIDRO: Josef Fritzls advokat, Astrid Wagner, hjalp han med å skrive den nye boka. Foto: Joe Klamar / AFP / NTB Vis mer

Kvinner har ikke latt seg skremme

Ifølge avisa hevder Fritzl at han har mottatt hundrevis av oppmuntrende brev fra kvinner som er forelsket i han.

- Alt skjedde ikke slik det ble framstilt i media. Men selv om jeg har blitt stemplet som et «monster» av journalister, har utallige mennesker ikke latt seg skremme, skriver han i boka, ifølge den østerrikske avisa.

Denne påstanden har blitt bekreftet av rettsvesenet, skriver Krone.

KIDNAPPET: «Isabel Eriksson» møtte en lege på nettet. To dager senere kom han på døren hennes med champagne og jordbær som var dyppet i sovemiddel. Under fredagens «Skavlan» fortalte hun hva som skjedde da hun våknet opp. Video: NRK Vis mer

Venter på å banke han

I den nye boka beskriver 87-åringen også livet i fengsel.

- Jeg er ekstremt populær på institusjonen fordi jeg alltid oppfører meg på en hyggelig og høflig måte, hevder han, ifølge avisa.

Samtidig kommer det fram i boka at han unngår turer på gårdsplassen, fordi at det er noen som venter på å banke han opp.

Omtaler ekskona

- Jeg var helt alene med tankene mine. Det var ingen jeg kunne betro meg til.

Slik beskriver han pågripelsen, som i 2008 fikk oppmerksomhet verden over.

Fritzl omtaler også ekskona Rosemarie, som han var gift med fram til 2012, i boka. Ifølge Krone skriver han blant annet at han ikke forstår hvorfor hun brøt kontakten mellom dem.

For rundt ti år siden søkte han om navneendring. Det fikk han innvilget, og heter nå Josef Mayrhoff.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer