- Jeg er evig takknemlig for alle som støtter meg

Marte Deborah Dalelv (24) sier hun er evig takknemlig for den enorme støtten hun får. Hun er likevel innstilt på at det kan ta tid å komme til en løsning.

HAR RESPEKT: Marte Deborah Dalelv (24) sier hun har respekt for at De forente arabiske emirater har sin egen suverenitet. Hun håper det ikke vil gå ytterligere seks måneder før hun får en rettslig avklaring. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili
HAR RESPEKT: Marte Deborah Dalelv (24) sier hun har respekt for at De forente arabiske emirater har sin egen suverenitet. Hun håper det ikke vil gå ytterligere seks måneder før hun får en rettslig avklaring. Foto: AP Photo/Kamran JebreiliVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag har hun brukt mye tid på å svare og takke en del av de som har skrevet eposter til henne, og som har engasjert seg i sosiale medier.

- Men det er umulig for meg å få takket alle sammen. Derfor er det fint om Dagbladet kan bringe det ut, altså at jeg er evig takknemlig for all støtte. Det er helt overveldende hvor stort engasjementet er blitt. Min bror i London forteller at også han har fått enormt med henvendelser og støtte, sier Marte Deborah Dalelv til Dagbladet.

Het nyhetsperson I tillegg til flere Facebook-grupper med et stort antall tusen støttespillere, er hun blitt en het nyhetsperson i media over store deler av verden. BBC News, Boston Herald, Ynaja.com i Nigeria og nyhetsmedia over store deler av verden har informert om den norske kvinnen som har fått inndratt sitt pass og nektes å forlate De forente arabiske emirater.

- Jeg blir kontaktet av mange nyhetsmedia. I dag har de fleste ringt fra England. Jeg forstår at saken er blitt stor der også, sier hun.

- Vet du at «One Tree Hill»-stjernen Sophia Bush har tvitret om saken og skrevet at hendelsen er en krenkelse mot kvinner verden over?

- Hva? Er det sant? nei, det visste jeg virkelig ikke.

- Og, at prinsesse Sheikha Mahra av Dubai skal ha lagt ut en melding på sin Facebookside der hun krever at du blir løslatt?

- Nei, hvis det stemmer, kan det kanskje få betydning for det som skjer her.

- Respekt for suvereniteten Det var Norgesavisen.no som publiserte at den populære prinsessen i Dubai hadde engasjert seg i saken ved å skrive på sin Facebookside, men den teksten skal ha forsvunnet i går formiddag. Det har ikke vært mulig for Dagbladet å få dette bekreftet.

- Sier advokaten din noe om presset som legges på Dubai fra sosiale media kan få betydning for din sak?

- Nei, han har hatt fri. Det er Ramadan her, men jeg har vært i kontakt med ham. Vi snakker bare om hvordan det går med meg. I går snakket jeg med utenriksminister Espen Barth Eide. Jeg er informert om at det jobbes i diplomatiet. Samtidig har jeg respekt for at hver stat har sin egen suverenitet, og at Norge ikke kan diktere hvordan de skal løse min sak, sier Marte Deborah Dalelv.

Vil være tålmodig Hun tør ikke å håpe på en snarlig løsning. Dommen på 16 måneder i fengsel er anket til en høyere rettsinstans.

- Jeg håper selvfølgelig at det ikke tar nye seks måneder før saken blir løst gjennom rettsapparatet, men jeg er innstilt på å være tålmodig, sier Marte Deborah Dalelv.

Hun anmeldte en mannlig kollega for voldtekt mot henne i mars i år. Tirsdag ble hun selv dømt til 16 måneder i fengsel for å ha hatt sex utenfor ekteskapet, for å ha avgitt falsk forklaring til politiet og for å ha drukket alkohol.

STØTTER: Hollywood-stjernen Sophia Bush har tvitret en støtte til Marte Deborah Dalelv.
STØTTER: Hollywood-stjernen Sophia Bush har tvitret en støtte til Marte Deborah Dalelv. Vis mer