- Jeg er feig

Johnny Thendrup våger ikke å avsløre drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Røper kanskje hvem som sjøt  (fra Johnny Thendrups forklaring 05. oktober)

STAVANGER (Dagbladet.no): Nokas-tiltalte Johnny Thendrup våger likevel ikke opplyse tingretten hvem som skjøt og drepte politibetjent Arne Sigve Klungland.

- Jeg har tenkt mye på dette. Jeg føler at jeg står på kanten av et stup og ikke vet helt hvilken vei jeg skal gå. En side av meg vil si det, en annen tør ikke, sa Thendrup da han på ny fikk sjansen til å avsløre drapsmannen i tingretten i dag.

I sin egen forklaring for noen uker siden åpnet Thendrup for at han ville avsløre identiteten til drapsmannen dersom alle de tiltalte sa at de ikke hadde noe imot at det ble kjent hvem som drepte Klungland.

Ingen av de 13 tiltalte har vegret seg mot at identiteten blir oppgitt. David Toska sa at han ville innrømmet det hvis det var han som skjøt Klungland.

Grubler fortsatt

Derfor ble Johnny Thendrup på ny kalt fram til vitneboksen og konfrontert med hva han tidligere har sagt. En svært alvorlig Thendrup ville ikke si navnet på drapsmannen.

- Med tanke på Klunglands etterlatte skulle jeg ønske at jeg kunne si det. Men jeg har også en familie som jeg har påført mye lidelse. Jeg tør ikke påføre dem en ny risiko, jeg tør rett og slett ikke. Jeg er feig, sa Thendrup.

- Vi pleier ikke gi karakteristikker til personer her, men du sa det jo sjøl, innvendte dommer Helge Bjørnestad.

- Jeg tenker svært fortsatt mye på dette spørsmålet, sa Johnny Thendrup.

 Dommer Bjørnestad oppfattet utsagnet dithen at Thendrup kanskje vil røpe drapsmannens navn på et seinere tidspunkt .

- I så fall må jeg snakke med politiet og min forsvarer.

TILTALT: Johnny Thendrup (40).
DREPT: Arne Sigve Klungeland var politiets operative uteleder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer