- Jeg er flau. Jeg stolte på henne

Den tidligere barnevernslederen i Alvdal innrømmet i retten at hun burde ha varslet politiet om overgrepsfilmen.

SPURTE UT VITNET:  Aktor Iris Storås spurte i dag den tidligere barnevernslederen i Alvdal om hvorfor hun ikke varslet politiet da hennes venninne, den hovedtiltalte mora (46) fortalte henne om en film der stefaren forgrep seg på dattera. I forgrunnen står den tidligere barnevernslederen, i bakgrunnen er aktor Iris Storås. FOTO: MARIE MELGÅRD
SPURTE UT VITNET: Aktor Iris Storås spurte i dag den tidligere barnevernslederen i Alvdal om hvorfor hun ikke varslet politiet da hennes venninne, den hovedtiltalte mora (46) fortalte henne om en film der stefaren forgrep seg på dattera. I forgrunnen står den tidligere barnevernslederen, i bakgrunnen er aktor Iris Storås. FOTO: MARIE MELGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ELVERUM (Dagbladet): I dag vitnet en tidligere leder i barnevernet i Alvdal i Nord-Østerdal tingrett.

Hun omtaler seg selv som venninne av den hovedtiltalte mora (46), og skal i over ett år før politiet ble varslet, ha visst om en overgrepsfilm funnet hos familien.

I 2007 fant mora en film som den hovedtiltalte stefaren (64) hadde glemt igjen i et videokamera da han forlot Alvdal til fordel for Spania. Filmen viste et overgrep mannen begikk mot hennes datter.

Det var moren selv som fortalte den tidligere barnevernslederen om dette.

Stolte på henne Den tidligere barnevernslederen sa i retten i dag at hun stolte på at mora ville gå til politiet med filmen.

- Hun sa at hun skulle anmelde det. Neste gang jeg møtte henne spurte jeg henne igjen, og hun sa hun skulle gjøre det neste dag. Jeg møtte henne en tredje gang og da hadde det kanskje gått et år uten at det var blitt anmeldt, sa kvinnen i retten.

Aktor Iris storås spurte vitnet om hun tenkte på å anmelde videoen selv:

- Nei, og det er jeg veldig flau for! Jeg tenkte ikke på det før jeg var i politiavhør. Jeg burde ha gjort det. Jeg stolte på henne og har aldri tatt henne i løgn, fortalte den tidligere barnevernslederen i retten. Kvinnen hadde sluttet som barnevernsleder da hun ble kjent med filmen. Hun fortalte i retten at hun i dag både er barnevernspedagog, miljøterapaut og healer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer