- Jeg er for frihet, mot tvang.

Hadia Tajik opplever Siv Jensens angrep som «en forutsigbar krampetrekning».

TAR TIL MOTMÆLE: Kulturminister Hadia Tajik (Ap) opplever Siv Jensens utspill mot henne som «en fortusigbar krampetrekning», og mener det er «i best fall krativt».
Foto:Nina Hansen / Dagbladet
TAR TIL MOTMÆLE: Kulturminister Hadia Tajik (Ap) opplever Siv Jensens utspill mot henne som «en fortusigbar krampetrekning», og mener det er «i best fall krativt». Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er for frihet. Jeg er mot tvang. Det innebærer at jeg ikke vil hindre andre i å ta andre valg for sine liv enn jeg ville tatt for mitt, også i valg av framgangsmåte når de selv skal velge ektefelle, skriver kulturminister Hadia Tajik (Ap) i en e-post til Dagbladet.

-Tvang er ulovlig Hun opplever Siv Jensens angrep som en «en forutsigbar krampetrekning», og mener Frp-lederen blander sammen arrangert ekteskap og tvangsekteskap.

- Arrangerte ekteskap er i tråd med norsk lov og innenfor alminnelig handlefrihet. Alle former for tvang i forbindelse med ekteskap er ulovlig og uakseptabelt, skriver Tajik.
 
- I beste fall kreativt Kulturministern viser til at hun ved flere anledninger har påpekt at arrangerte ekteskap, også når de er på de unges eget initiativ kan være svært problematiske, både med tanke å tradisjonelle kjønnsrollemønstre og kulturforskjeller ved henteekteskap. 

- Når Siv Jensen prøver å tilskrive meg andre standpunkter enn dette, er det i beste fall kreativt. Ingen regjering har gjort mer enn vår i arbeidet mot tvangsekteskap. Da jeg var politisk rådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet under Bjarne Håkon Hanssen ble det satt av historiske 70 millioner, sammen med en konkret og målrettet handlingsplan for å hjelpe unge som opplever vold, trusler eller sosialt press av familien for å gifte seg, skriver hun, og legger til:

- Vår regjering samarbeider gjerne med alle gode krefter for å få på plass ytterligere målretta tiltak for å hjelpe flere unge.

PS! Kommentarfeltet er nå stengt, som følge av flere sjikanerende og usaklige innlegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer