- Jeg er for svær i kjeften

Han var langtfra edru da han sa ja til sjefjobben i Glamox, men Christian Thommesen er i ferd med å ta lampeprodusenten fra steinalder til cyberspace med stor bravur. I mellomtida stiller han på barrikadene for framtidas bedrifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er så pretensiøs at jeg mener at jeg er en av representantene for alle som vil etablere nye bedrifter i åra som kommer. Det er i hvert fall altfor få som taler de ufødte bedriftenes sak. Jeg tar sjansen på å legge meg ut med ganske mange. Jeg gleder meg.

Det siste året er Thommessen blitt en av regjeringens mest etterspurte, og sitter i ikke mindre enn tre regjeringsoppnevnte utvalg.

Avhengig av bygda

I Forum for økt verdiskapning var han en av pådriverne for den omstridte Econ-rapporten som ble lagt fram i forrige uke. Den konkluderte blant annet med at politikerne må konsentrere seg om å fjerne hindringer og reguleringer for etablerere, framfor å fortsette dagens nærings- og distriktspolitikk hvis velferdsstaten skal bestå om 20 år. 800000 nødvendige nye arbeidsplasser vil oppstå i privat konkurranseutsatt sektor, men bare hvis forholdene legges til rette.

- Vil du legge ned Distrikts-Norge?

- Nei, for faen. Vi er en av Norges større distriktsarbeidsgivere, og i fjor ansatte jeg 125 mann i Møre og Romsdal. I tillegg har jeg satt alle penga mine i Glamox. Mitt liv avhenger av Distrikts-Norge. Men det å insistere på gamle privilegier er distriktenes verste fiende. En god næringslivsleder gir blaffen i overføringer, vil mye heller slippe alle reguleringene og hindringene. Gammelkommunistene i Senterpartiet må senke guarden. Med de nasjonale utfordringene vi står overfor, har vi ikke de politikerne vi fortjener. Det er for mange lærere på Stortinget. Ikke et vondt ord om lærere, men når vi står overfor så fundamentale problemer som nå, må de søke råd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer