- Jeg er forbanna

Sylvia Brustad raser mot Røkke og Aker.

STATEN SOM EIER: I går gjorde næringsminister Sylvia Brustad rede for hvem for som skal stå for statens uavhengige, juridiske og finansielle gjennomgang av transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
STATEN SOM EIER: I går gjorde næringsminister Sylvia Brustad rede for hvem for som skal stå for statens uavhengige, juridiske og finansielle gjennomgang av transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det har vært en uryddig prosess. Jeg vil uttrykke frustrasjon og irritasjon, sa Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad på en hasteinnkalt pressekonferanse i ettermidag.

Hun sa at hun ikke følte at staten eller de andre eierne var blitt riktig informert i forkant av de omstridte Aker-transaksjonene. Regjeringen har hatt juridiske vurderinger i departementet, med hjelp fra advokatselskapet Selmer og Simonsen.

- Deres konklusjoner viser at det er stor tvil om saken er behandlet på riktig måte, sa Brustad.

Ifølge Brustad er konklusjonen at saken skulle vært forelagt generalforsamlingen i Aker Solutions, noe den aldri ble.

- Så lenge det er saken, så er også konsekvensen at inngåtte avtaler ikke er bindende. En slik løsning kan ikke Aker Solutions leve med, sa ministeren.  

Brustad klargjorde også hva hun mente med at det må ryddes opp:- Dette betyr enten å gå tilbake til start - altså nullstille transaksjonene. Eller forberede saken for behandling i generalforsamlingen i Aker Solutions. Forbanna på RøkkePå spørsmål fra Dagbladet om hun er sint på Aker og Kjell Inge Røkkes, svarer hun:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer