Skoleskytingen i Texas:

- Jeg er forbannet

Texas-guvernøren Greg Abbott sier på en pressekonferanse at han er rasende over at han ikke fikk korrekt informasjon fra politiet om deres tidsforløp under aksjonen.

ETTERFORSKNING: Styresmaktene i Texas gir en oppdatering om etterforskningen etter skytingen på en b... Vis mer
Publisert

Guvernøren i Texas Greg Abbott holdt fredag kveld en pressekonferanse tre dager etter skolemassakren.

Etter et spørsmål fra en journalist sier Abbott at han er rasende over at han ikke fikk korrekt informasjon fra politiet om tidsforløpet under aksjonen mot skolen.

- Jeg er forbannet. Mine forventninger er at informasjonen som blir gitt til meg er korrekt. Mine forventninger er at etterforskerne på saken finner ut av alle detaljene i denne saken. Det fortjener ofrene å vite, sier Abbott på pressekonferansen.

Politiets reaksjonstid under skyteepisoden, som drepte 19 barn og to lærere, har blitt kritisert etter politiet har kommet med motstridende rapporter.

Politiet har blant annet blitt kritisert for å ikke ha respondert raskt nok.

AVVENTET: Politiet ventet med å gå inn på barneskolen mens gjerningsmannen fortsatte å skyte inne på skolen. Det har de blitt kritisert for i etterkant. Foto: Reuters/NTB.
AVVENTET: Politiet ventet med å gå inn på barneskolen mens gjerningsmannen fortsatte å skyte inne på skolen. Det har de blitt kritisert for i etterkant. Foto: Reuters/NTB. Vis mer

Konfronterte guvernøren

Mot slutten av pressekonferansen gikk Texas-senator Roland Gutierrez, som representerer Uvalde, opp til Greg Abbott og konfronterte ham med våpenlovgivningen.

Gutierrez kom med en bønn om at de måtte gjøre noe, og at 18-åringer ikke burde få kjøpe våpen.

KONFRONTASJON: Texas-senatoren Roland Gutierrez konfronterer Greg Abbott om våpenloven på pressekonferansen. Foto: Reuters/NTB
KONFRONTASJON: Texas-senatoren Roland Gutierrez konfronterer Greg Abbott om våpenloven på pressekonferansen. Foto: Reuters/NTB Vis mer

Anonym donasjon

På pressekonferansen informerte også Abbott at det har blitt gitt en anonym donasjon på 175 000 dollar for å dekke utgiftene for begravelsene til ofrene i skoleskytingen i Uvalde, Texas.

- Vi er veldig takknemlige for donasjonen. Den sørger for at ingen av de etterlatte til ofrene trenger å tenke på noen utgifter når de skal gravlegge sine kjære, sier Abbott.

Videre opplyser guvernøren at det har blitt opprettet flere pengeinnsamlinger for ofrene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer