- Jeg er forelsket i Norge

- Som dere kanskje vet var jeg her for 30 år siden. Da ble jeg forelsket, sa president Bill Clinton etter samtalene med statsminster Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Først av alt må jeg si at jeg er kjempeglad for å være her. Jeg er beæret over deres invitasjon. Jeg ble forundret da jeg fikk høre at jeg var den første sittende presidenten som besøker Norge. Hva har de andre tenkt på?, sa Clinton på en rask pressekonferanse etter møtet med Bondevik.

- Dere har mye å være stolte av. Dere har en enorm innflytelse i forhold til deres størrelse. Norge og USA har vært venner lenge, og vi har vært allierte i 50 år gjennom NATO. Bondevik og jeg snakket om situasjonen i Sierra Leone. Jeg er veldig glad for at vi sammen skal jobbe med problemet, og at vi sammen blant annet skal sørge for at de som er skadd skal få proteser, sa han.

- Kan være stolte

- Jeg vil også takke statsministeren for støtten i Kosovo. Jeg vil spesielt takke det norske folk, for da Kosovo-albanerne ble drevet fra sine hjem, tok Norge inn flere flyktninger enn noe annet land i verden. Det kan dere være stolte av. Til slutt vil jeg takke for interessen i Midt-Østen prosessen, og for denne flotte muligheten til å hedre minnet til Rabin.

Han mener også at toppmøtet kan gi resultater.

- Ja, tror vi kan bevege fredsprosessen framover mens vi er i Norge. Men jeg tror ikke på et stort gjennombrudd.

Bondevik ga også en kort uttalelse:

- Vi snakket også om Tsjetsjenia, Russland og kampen mot fattigdom og menneskerettigheter.

- Det er veldig spesielt for oss i Norge, siden dette er det første besøket av en sittende amerikansk president. Vi har hatt fruktbare samtaler, som vi gjerne kunne fortsatt.

I heisen

Det ble mye oppstyr rundt heisturen fra 16. etasje og ned i foyaeen, før Clinton ga sine uttalelser. Det ble gitt beskjed om at Clinton var på vei ned, men noen minutter seinere var han ennå ikke kommet ned.

Forsinkelsen skyltes visstnok at Clinton og Bondevik ble stående og prate etter at møtet egentlig var over.

Clinton og Bondeviks møte fant sted i 16. etasje i statsministerens kontor.