«Jeg er forferdelig lei meg, men uten skyld»

BERLIN (Dagbladet): - Jeg er så lei meg. Forferdelig lei meg på kronprinsparets vegne, sier den tyske fjernsynskjendisen Sandra Maischberger (35) - som også ble solbrent i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg håper i det lengste at de kan komme til Tyskland, begge to, sier Maischberger til Dagbladet. Hun avviser imidlertid at hun eller TV-teamet hennes er skyld i kronprinsparets forbrenningsskader.

Som tv-kanalen n-tv's egne bilder viser, var onsdag 8. mai en strålende dag.

Like strålende fornøyd var Maischberger, som har intervjuet praktisk talt alle tyske og mange av verdens øvrige kjendiser og maktpersoner.

- Det rådde en helt spesiell åpen og utvungen atmosfære under det timelange intervjuet og under kamerafolkenes øvrige opptak på Skaugum. Stemningen var hjertelig. Det var en vidunderlig dag. Jeg har sjelden opplevd maken, sier Maischberger.

Dagen etter hadde hun selv lettere forbrenninger i ansiktet og på halsen, helt ned til utringningen.

Sterkt forbrent

Hennes ene kameramann var sterkt forbrent i ansiktet, en annen kameramann hadde så rødsvidde øyne at han knapt fikk dem opp da han våknet på et Oslo-hotell torsdag morgen.

TV-teamet besto av til sammen seks personer, inkludert Maischberger. Teamet kom til Oslo tirsdag og returnerte til Berlin torsdag formiddag. Intervjuet ble gjort fra klokka 14 onsdag. Resultatet skal vises i den delvis CNN-eide nyhetskanalen n-tv i morgen klokka 17.15 under tittelen «Maischberger Royal».

Smakebiter har allerede vært vist for å skjerpe fjernsynsseernes appetitt foran et kongelig besøk som har utløst nærmest hysteriske tilstander i tysk presse.

Sandra Maischberger forteller at hun fikk en telefon fra pressesjef Wenche Rasch torsdag kveld, med spørsmål om noen i hennes team hadde fått merker etter den sterke sola og prosjektørlyset under TV-opptakene.

- Fredag fikk jeg vite at tilstanden for kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon var alvorligere enn først antatt, fortsetter Maischberger, som selv har ringt Slottet for å beklage det inntrufne.

Lang erfaring

Hun understreker overfor Dagbladet at hun og teamet arbeidet som de alltid har gjort under utendørsopptak.

- Kamerafolkene mine har femten års erfaring og mer. Jeg husker at vi under samtalen på terrassen og i Skaugums hage uttrykte vår glede over solskinnet og spøkte med at slikt vær vil kronprinsparet neppe oppleve når de flytter til London til høsten.

Maischberger understreker at hun ikke er enig i uttalelsene fra NRK-kjendis Fredrik Skavlan om at det var galt ikke å skjerme for det sterke sollyset.

Slik ble de solskadd

Reflektoren kaster sollyset tilbake mot kronprinsparet. Mette-Marit, som ofte ser bort mot Haakon, får det skarpe lyset i øynene.

- Jeg vil ikke kommentere hans påstander. Men jeg er glad for uttalelsene fra Wenche Rasch der hun understreker at dette ikke var vår skyld. Jeg er sjokkert og dypt lei meg, men føler ingen personlig skyld. Forbrenningsskadene må være et resultat av en kjede av flere uheldigst mulige omstendigheter. Jeg har ikke noen forklaring på dette.

KJENDIS-INTERVJUER: Sandra Maischberger har intervjuet praktisk talt alle tyske og mange av verdens øvrige kjendiser og maktpersoner. Her fra intervjusituasjonen på Skaugum.