GRÅTKVALT: Mannen i 60-åra sa han bare skylder på seg selv, og sier han har brutt egne normer da han avtalte møtet med den unge kvinnen på nettet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet ,
GRÅTKVALT: Mannen i 60-åra sa han bare skylder på seg selv, og sier han har brutt egne normer da han avtalte møtet med den unge kvinnen på nettet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet ,Vis mer

- Jeg er forferdelig skuffet over meg selv

Gråtkvalt fortalte offeret om skyldfølelsen etter å ha gått i sex-fella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg klarer ikke å ha aggresjon mot andre, jeg er bare veldig sint på meg selv, sa et av ofrene sex-fellesaken i Oslo tingrett i dag.

20. mai 2011 ble mannen i 60-åra utsatt for lokkeligaen som står tiltalt i Oslo tingrett for å ha lokket, ranet, mishandlet og presset åtte menn for penger og verdier.

Mannen sa at han har kviet seg for å møte i retten i dag. Det gjorde han også da han hadde avtalt møtet med en ung kvinne på nettet mainatta for to år siden, uttrykte han i retten.

- Surrealistisk Han beskrev videre et lignende modus som i de andre sakene der han ble lokket i leiligheten og overrumplet av to menn som truet og ranet ham. Det ble tatt ut over 25 000 kroner fra tre av hans bankkort, ifølge tiltalebeslutningen.

- Det var en helt surrealistisk situasjon å være i den leiligheten. Jeg ble slått, men de hadde ispose klar, så det virket godt planlagt, sa mannen, som mener det aldri ble avtalt sexkjøp.

Han fortalte at de tiltalte var ikke fornøyde med de 25 000 kronene og at de ba om mer.

- De ga meg en bot på 100 000 kroner, sa mannen i retten.

Han forklarte at han i dagene etterpå tok opp et lån på 100 000 kroner for så å betale de tiltalte i to omganger.

- Brutt mine normer Mannen gjentok flere ganger at han har hatt stor skyldfølelse for det som skjedde.

- Jeg har oppført meg forferdelig dumt, idiotisk og har brutt mine egne normer ved å gjøre dette. Jeg kan takke meg selv, har jeg hele tiden sagt til meg selv. Men jeg har ikke brutt noen lover, det har jo de. Jeg er bare forferdelig skuffet over meg selv, sa den gråtkvalte mannen i retten.

Han sa videre at han har hatt det tungt i ettertid og blant annet hatt problemer med å gjennomføre arbeidet sitt.

- Du må ikke føle skyld De tiltalte har erkjent straffskyld og det de har utsatt mennene for, og de to tiltalte mennene ønsket å ta ordet direkte til offeret i retten i dag.

- Det er kanskje dumt å skille mellom ofrene, men etter å ha lest din politiforklaring og hørt deg her i retten i dag, er det deg og det du har blitt utsatt for, som har gitt mest inntrykk. Jeg beklager veldig overfor deg. Du kan være trygg på at du aldri vil høre fra meg igjen. Du har ingenting å frykte, sa 19-åringen.

Også den medtiltalte 26-åringen ønsket ordet.

- Du må ikke føle noe skyld og jeg håper du ikke vil ha skyldfølelse framover. Det er vi som har gjort noe dumt og har vært kjipe i saken, sa 26-åringen.

Offeret svarte at det setter han pris på.

- Tusen takk skal dere ha, sa han.

- IKKE FØLE SKYLD: De tiltalte beklaget overfor offeret i retten og sa det var de som har gjort det galt, ikke han. Tegning: Fedor Sapegin
- IKKE FØLE SKYLD: De tiltalte beklaget overfor offeret i retten og sa det var de som har gjort det galt, ikke han. Tegning: Fedor Sapegin Vis mer