- Jeg er fornøyd

Pål André Thronsen er tilfreds etter rettssaken mot datternes drapsmann Zhao Fei i Beijing.

FORNØYD: Pernille Thrones' far, Pål André Thronsen, er fornøyd med hvordan rettssaken mot Zhao Fei gikk i Beijing. Foto: Zhao Rongkun
FORNØYD: Pernille Thrones' far, Pål André Thronsen, er fornøyd med hvordan rettssaken mot Zhao Fei gikk i Beijing. Foto: Zhao Rongkun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIJING/OSLO (Dagbladet): I natt norsk tid startet rettssaken mot kinesiske Zhao Fei i Beijing. Han innrømet i september 2010 drapet på 21 år gamle Pernille Thronsen.

Pernilles far, mor, bror og to søstre var til stede i rettssalen. Faren Pål André Thronsen sa til Dagbladet i går at han gruet seg veldig til å sitte i retten, bare to meter unna datterens drapsmann.

Etter at rettssaken ble avsluttet rundt 18.30 lokal tid, var det en fornøyd, men sliten Thronsen som møtte Dagbladet utenfor retten.

- Ja, jeg er fornøyd, selv om dommen ikke vil bli klar for om en måneds tid, sa Thronsen.

Pernilles mor og to søstre var også preget da de kom ut av rettslokalene.

Langvarig Det var spekulert i før rettssaken startet at det kom til å bli en kort dag. Det ble det ikke. Klokka 18.30 lokal tid ble rettssaken avsluttet, åtte og en halv time etter at den startet.

Grunnen til dette var vanskeligheter med oversettingen. Dagen i dag gikk til å legge fram alle bevisene, og det skal til tider ha vært komplisert for tolkene å oversette.

En dom i saken med straffeutmåling vil mest sannsynlig ikke bli klar før om ett par uker.

RETTFERDIGHET: Familien Thronsens kinesiske bistandsadvokat Zhao Xue sier at både han og familien er fornøyde emd at det ble vist rettferdighet i Kina. Foto: Zhao Rongkun
RETTFERDIGHET: Familien Thronsens kinesiske bistandsadvokat Zhao Xue sier at både han og familien er fornøyde emd at det ble vist rettferdighet i Kina. Foto: Zhao Rongkun Vis mer

Media fikk ikke lov til å være til stede i rettssalen da rettssaken pågikk. Det var heller ikke lov å ta bilder utenfor rettslokalet.

Fornøyd tolk Den kvinnelige tolken som bistod Thronsen-familien i rettssalen forteller at hun er fornøyd med hvordan dagen gikk.

- både advokaten og den norske familien er fornøyde, sier hun til Dagbladet.

- Både jeg og min klient er veldig fornøyde med hvordan dette har gått , og at rettferdighet har blitt vist i Kina, sier Thronsens' kinesiske advokat.

Han tror også at Zhao Fei får livstid i fengsel.

- En fin gutt Foreldrene til Zhao Fei fikk ikke lov til å komme inn i retten i dag, men Dagbladet møtte Zhaos onkel og tante utenfor rettslokalene. Tanta hadde sympati for Pernille og hennes familie.

- Dette er vanskelig for oss alle sammen. Ingen ville at dette skulle skje. Hvis min datter ble drept, ville jeg blitt like trist, sa Zhao Feis tante til Dagbladet.

Om Zhao Fei sa hun bare følgende.

- Han var et fint barn.

DRAPSMANN: Kinesiske Zhao Fei innrømmet i september 2010 drapet på 21 år gamle Pernille Thronsen. Foto: Privat / Ungarsk politi / NTB scanpix
DRAPSMANN: Kinesiske Zhao Fei innrømmet i september 2010 drapet på 21 år gamle Pernille Thronsen. Foto: Privat / Ungarsk politi / NTB scanpix Vis mer

Zhaos forsvarer ville derimot ikke kommentere saken.

Innrømmet drapet Zhao Fei innrømet drapet på Pernille Thronsen onsdag 15. september 2010. Etter å ha drept henne i den ungarske hovestaden Budapest, skal han ha rømt til Kina.

Det har tatt lang tid før rettsaken kommer opp, og grunnen til dette er at det måtte jobbes frem en avtale mellom Kina og Ungarn om at gjerningsmannen ikke ville få dødsstraff.

Uten en slik garanti fra kinesiske myndigheter nektet Ungarn å gi fra seg bevismaterialene i saken.

Zhao Rongkun har bidratt i denne saken.

Pernille-saken

• Søndag 29. august 2010 ble Pernille Marie Thronsen (21) fra Oslo funnet drept i ungdomsherberget City Guesthouse Flora i Ungarns hovedstad Budapest. 

• Ifølge politiets etterforskning fant drapet sted dagen før, kort tid etter at hun ankom landet med fly fra Norge. 

• Thronsens kinesiske ekskjæreste, Zhao Fei (27), forlot landet med fly få timer etter drapet. 

• På grunn av omstendelige rutiner i ungarsk rettsvesen tok det flere dager før en internasjonal etterlysning og arrestordre kunne utstedes av politiet. 

• Zhao meldte seg i september 2010 for kinesisk politi. Ifølge kinesiske myndigheter innrømmer han å ha drept den norske 21-åringen. 

• Natt til fredag norsk tid ble Zhao Fei stilt for retten i Kina, hvor han risikerer livstid i fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer