- Jeg er ført bak lyset

Berit Kjøll, statens kvinne i Aker, føler seg lurt og angriper selskapet.

- Jeg er ført bak lyset
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Berit Kjøll, statens kvinne i Aker, går til angrep på Aker ASA, etter at selskapet gikk ut og sa at hun var blitt grundig orientert om de omstridte Aker Solutions-transaksjonene.

Aker gikk etter Sylvia Brustads pressekonferanse i dag ut og fortalte at de hadde informert Kjøll 24. mars om de planlagte transaksjonene i en 27 sider lang redegjørelse. Den inkluderte, ifølge Aker, blant annet konklusjonen om at det ikke ville være nødvendig med generalforsamling i Aker Solutions, noe Brustad i dag mener gjør transaksjonene ugyldige.Ifølge Aker informerte Kjøll så representanter for Nærings- og handelsdepartementet dagen etter, og sendte en epost samme dag.

«Hei Bengt, Takk for tilsendt materiale. Orienterte som avtalt NHD i dag. Fremdrift, omfang og prosess. Jeg sa at det vil bli gitt en kort orientering i etterkant av generalforsamlingen AHAS mandag, håper det går greit. For øvrig var mottagelsen positiv. Mvh Berit:-)»- Hun ba om å få grundig dokumentsjon, fordi hun skulle redegjøre for saken for departementet, sa konserndirektør i Aker Geir Arne Drangeide til Dagbladet.no tidligere i kveld.Kjøll kaller nå Drangeids framstilling uriktig og «en grov forvrengning av sakens fakta».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer