- Jeg er fortvilet

JERUSALEM (NTB): Yasser Arafat er ganske fortvilet over mangelen på resultater av fredsforhandlingene i Midtøsten, og han la ikke skjul på frustrasjonen da han i dag møtte utenriksminister Knut Vollebæk i Nablus på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arafats nærmeste rådgiver, Abu Mazen, som hadde ansvaret for de hemmelige fredsforhandlingene i Norge for fire år siden, mener at fredsprosessen ikke er helt hjernedød, men at den ligger i koma.

- Arafat er litt fortvilet, sier Vollebæk til NTB etter møtet med den palestinske lederen.

Selv har han reist til Midtøsten for å bekrefte overfor israelske og palestinske ledere at den nye norske regjeringen kommer til å følge opp det arbeidet forgjengere i Arbeiderpartiet startet.

Men ingen kan legge skjul på at de israelske og palestinske lederne for tiden har lite å snakke om.

- Jeg beklager at alt ligger på is, uttalte Arafat for noen dager siden. - Fredsprosessen står overfor en vanskelig situasjon.

Nytt dilemma

Abu Mazen uttalte før sitt møte med Vollebæk i dag at han ikke kunne bekrefte ryktene om at Israels statsminister Benjamin Netanyahu er innstilt på å trekke flere soldater tilbake fra Vestbredden for å blåse nytt liv i fredsforhandlingene. - Jeg har ikke mottatt noe slikt budskap, sa han. USA har åpenbart trappet opp presset på Netanyahus koalisjon for å sette fredsforhandlingene i bevegelse, men dette har gitt den israelske statsministeren et nytt dilemma, ifølge israelske aviser. Netanyahus Likud-parti er avhengig av flere små høyreorienterte koalisjonspartnere, som ikke vil høre snakk om å oppgi kontrollen over nye deler av Vestbredden. I dag måtte Netanyahu sammenkalle til et ekstraordinært regjeringsmøte på grunn av truslene fra småpartiene om å velte koalisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer