- Jeg er fryktelig lei meg

TRONDHEIM (Dagbladet): Bjørn Lysberg (53) hadde kjørt skolebuss i over 20 år da han ble tatt for promillekjøring med 45 elever i bussen. - Tida etterpå har vært et helvete, med bygdesladder og påtrykk fra media, sier 53-åringen til Trønder-Avisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 09-tida 17. juni ble Lysberg stoppet i en promillekontroll i Overhalla sentrum. Han hadde bussen full av skolebarn som skulle på dagstur til et vann noen kilometer fra skolen.

Men så langt kom ikke den rutinerte bussjåføren. Han hadde 0,51 i promille, og blåste rødt på politiets alkometer. Om kort tid skal saken opp i retten.

Bjørn Lysberg har drevet sitt eget buss-selskap i 20 år, og er en kjent person på det lille tettstedet i Nord-Trøndelag.

I går valgte 53-åringen å stå fram i Trønder-Avisa for å stanse rykteflommen, og for å fortelle om et mislykket og kostbart behandlingsopplegg i Murmansk.

- Jeg er fryktelig lei meg for det som skjedde. Tida etterpå har vært et helvete, med bygdesladder og påtrykk fra media. Jeg ville aldri ha utsatt barna for dette hvis jeg hadde den minste mistanke om promillekjøring, sier Lysberg.

Drakk dagen før

Han innrømmer at han drakk dagen før han ble tatt, men hevder at han sluttet i 17-tida. Lysberg erkjenner at han har et alkoholproblem. Han ønsker å gjøre noe med situasjonen.

Kort tid etter at 53-åringen ble tatt av politiet, ble han oppringt av en kvinne som kunne tilby hjelp i Murmansk. Ukesoppholdet på avvenningsklinikken kostet 25000 kroner.

- Jeg hadde lest mye om Murmansk, og tenkte at det kunne være redningen for meg, forteller Lysberg.

Men turen forrige måned ble ingen redning. 53-åringen har fått problemer med nervene etter det han beskriver som et sammenhengende mareritt.

Hypnose

Behandlingen besto nesten utelukkende av sprøyter og sovetabletter. En dag fikk han beskjed om at han skulle bli hypnotisert og at han kom til å sovne.

- Legen la ei jernplate på panna mi og satte på noe musikk som virkelig fikk meg våken, sier Lysberg.

53-åringen føler seg svindlet og vurderer å politianmelde saken. Samtidig tenker han på å reise tilbake til Murmansk - men da for å få behandling ved en mer seriøs klinikk.

  • Dagbladet ringte Lysberg i går, men fikk ikke snakke med ham. Samboeren opplyser at han ikke vil si mer til media enn det som allerede har kommet fram i Trønder-Avisa.
SØKTE HJELP: Etter promilleturen 17. juni ble Bjørn Lysberg tilbudt behandling for alkoholproblemene sine i Murmansk. Men behandlingen besto nesten utelukkende av sovetabletter og sprøyter, og var heller mislykket. 53-åringen har utviklet nerveproblemer etter Murmansk-oppholdet.