Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er fryktelig spent

Klokka ni kommer valgdagsmålingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet):- Jeg er fryktelig spent, men tør ikke spå hvordan dette går, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til Dagbladet da han var på vei ned til Aps valgvake fra Stortinget.

- Kan du sette noen grense mellom suksess og fiasko?

- Nei, jeg vil ikke komme med noe tall. Det blir det bare tull av. Men vi satser selvsagt på rødgrønn seier, sier Stoltenberg.

kveld og i natt kan du diskutere årets stortingsvalg direkte på Dagbladet.no. Der vil våre reportere komme med siste nytt om valget, i tillegg til kommentarer fra politikerne etterhvert som resultatene kommer inn.

Diskutér i Dagbladets livestudio!

- Vi vet ikke hva som blir valgresultatet. Det vi vet er at det blir spennende og at Ap har gjort en formidabel valgkamp.

- Spørsmålet står mellom rødgrønt flertall og borgerlig flertall. Hver eneste stemme teller, det står mellom noen hundretall - ja, titalls - stemmer som avgjør det enkelte steder, sa Stoltenberg da han talte på Aps valgvake.

- Man må stemme. Helst på Arbeiderpartiet. Bruk stemmeretten, stem for at vi kan fortsette, sier Stoltenberg snaue 30 minutter før lokalene stenger.

- En ting jeg vil nevne, er at vi har vært gode på de nye kanalene. Vi har blitt kåret til det beste partiet til å bruke internett i valgkampen. Da snakker jeg om facebook, twitter, bloggene og nettsidene, sier Ap-lederen.

- Vi bygger en bro mellom den tradisjonelle valgkampen med roseaksjoner, og til det nye og moderne.

Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet har valgvake i Folkets Hus, Kristin Halvorsen og SVs valgvake er på Rockefeller. Senterpartiet er i Ingeniørenes Hus. Høyre og Erna Solberg er på Plaza, mens Siv Jensen og Frp har valgvake i Det norske teatret. Venstres valgvake er i Operapassasjen. KrFs valgvake er i Ekebergrestauranten, og Rødt holder til på Dattera til Hagen.

- Jeg er fryktelig spent

Etterpå møtes politikerne i Vandrehallen på Stortinget.

De første resultatene kommer inn allerede klokka 21.00, og vi oppdaterer deg fortløpende som resultatene kommer inn. De første resultatene gir ofte en indikasjon på hvordan utfallet vil bli.

Blant kveldens verter i live-studio er lederen for Dagbladets samfunnsavdeling, Martine Aurdal, som i dagens avis skriver at Erna Solberg er den eneste på borgerlig side som har vist at hun kan utfordre statsministerens posisjon.

- Jeg er fryktelig spent
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling