TAPTE: Jonas Gahr Støre taler til Arbeiderpartiets valgvake, og sier nedlaget er en stor skuffelse. Vis mer

- Jeg er fullt innstilt på å stå i løpet

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ikke trekke seg etter katastrofevalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

<strong>GÅR IKKE AV:</strong> Ap-leder Jonas Gahr Støre er ikke fornøyd med valgresultatet, men har ingen planer om å trekke seg. Foto: Bjørn Langsem
GÅR IKKE AV: Ap-leder Jonas Gahr Støre er ikke fornøyd med valgresultatet, men har ingen planer om å trekke seg. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

(Dagbladet): Klokka halv ett natt til tirsdag møttes partilederne på Stortinget til debatt og oppsummering av valget.

En borgerlig valgseier virker sikkert.

Ap Jonas Gahr Støre sier resultatet er en skuffelse og at partiet skal gå nøye gjennom det. Likevel er han innstilt på å fortsette som partileder.

- Jeg har gjort så godt jeg kan og har ledet et parti og en ledelse som har stått veldig samlet. Alle skal bli sett i kortene, jeg også. Jeg er fullt innstilt på å stå i løpet, sier Støre.

OPTIMIST: Arbeiderpartiets Trond Giske er lattermild og optimistisk, men ønsker en evaluering av det som ser ut til å bli et for dårlig valg for hans parti. Vis mer

- Litt mindre grunnlag

Statsminister Erna Solberg ble videre spurt om det var en bismak på seieren, i og med at grunnlaget hennes i Stortinget for å danne regjering er mindre enn for fire år siden, og at det har vært mye konflikt mellom KrF og Venstre på den ene siden og Frp på den andre.

- Det er et litt mindre grunnlag enn det var forrige gang, men forrige gang var det et historisk stort flertall. Vår regjering har jobbet med at vi skal forvalte alle fire partienes ambisjoner, det vil vi gjøre fortsatt, sier hun.

Svarer ikke om Sylvi Listhaug

Frp-leder Siv Jensen fikk spørsmål om det kunne være aktuelt for henne å bytte ut Sylvi Listhaug som en håndsrekning til Venstre og KrF.

Dette svarte hun ikke på .

- Jeg er veldig stolt av den jobben både Sylvi og de andre gjør, men i dag skal vi først og fremst glede oss over at vi har gjenvunnet flertall. Så skal vi sette oss ned i ro og mak og snakke om hvordan vi skal samarbeide.

Heller ikke tidligere i kveld ville Siv Jensen svare på om innvandrings- og integreringsministeren skal forsette.

- Dette er ikke dagen for noen spekulasjoner. Nå skal vi glede oss over dette resultatet, så skal vi løse dette, sa hun på vei fra Frps valgvake til Stortinget.

- Men vil du ha Sylvi i regjering?

- Dette skal vi ta oss av, men vi må først vente til vi har talt opp stemmene, så kommer vi tilbake til dette på et senere tidspunkt.

Ingen garanti fra KrF

KrF-leder Knurt Arild Hareide vil ikke garantere for fire år med borgerlig flertall.

- Vi kan ikke gi en garanti for de fire neste åra, de bestemmer selv hvor farlig de lever, sier KrF-lederen og sikter til hva spesielt Frp måtte finne på.

- Det har kostet KrF å ha vært for ærlige. KrF er et sentrumsparti, men vi er konstruktive. Vi vil gå i samtaler og få gjennomslag for vår politikk, sa Hareide. Og slo nok en gang fast at en regjering med Frp er utelukket for dem å støtte.

- Nå må vi se på det som ikke har vært så bra, og så får vi se hva vi skal gjøre de fire neste åra, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

<strong>20170911 Oslo:</strong> Stortingsvalg 2017. Jonas Gahr Støre
 Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
20170911 Oslo: Stortingsvalg 2017. Jonas Gahr Støre Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer