- Jeg er glad det er over snart

Se hvordan 92 år gamle Eileen Berg opplevde å hoppe i fallskjerm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hun er eldre enn han som har verdensrekorden i alenehopping, men mangler åtte år på å være verdens eldste fallskjermhopper.

Likevel står det respekt av 92 år gamle Eileen Bergs bursdagsprestasjon. I presang fikk hun et tandemhopp. Og likte det utrolig nok godt.

Hvordan liker du fallskjermhopping? Det er ganske kult, spør instruktøren mens de flyr i fritt fall mot bakken over Redcliffe i Australia.

Jepp, svarer Eileen kjekt.

- Men jeg er glad det er over snart.

Aldri redd for nye ting

Berg tvilte aldri på om hun ville hoppe, selv om familien og venner var svært skeptiske. Det er ganske heftige krefter i sving når man velger å hive seg ut fra et fly, og knoklene hos 92-åringer er ikke som de en gang var.

Heldigvis gikk det smertefritt for seg.

- Jeg likte det virkelig ikke. Virkelig ikke, sier Bergs datter, Denise Pratt, til nyhetsbyrået AP.

Og selv om Eileen aldri har hoppet i fallskjerm før, er hun på ingen måte ukjent med å prøve nye ting. Lappen tok hun blant annet som 62-åring.

PÅ VEI MOT DET UKJENTE: Eileen Berg sitter i flyet, på vei opp til 14 000 fot. 92-åringen er blant de eldste i verden som har hoppet i fallskjerm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer