LØSLATT: Ingvild Selvik Ask fra Mandal som ble bortført på Sinai-Halvøya ble i natt sluppet fri. Foto: AFP PHOTO/STR
LØSLATT: Ingvild Selvik Ask fra Mandal som ble bortført på Sinai-Halvøya ble i natt sluppet fri. Foto: AFP PHOTO/STRVis mer

- Jeg er glad for at vi ikke rakk å dra

Ingvild Selvik Asks foreldre skulle reist på ferie til utlandet dagen datteren ble kidnappet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt kom beskjeden om at Ingvild Selvik Ask og Amir Hassan som ble bortført av beduiner på Sinai-halvøya, nå er sluppet fri.

- Vi har ikke hørt fra Ingvild før i natt. Jeg fikk en sms rett før ett i natt norsk tid der det sto at hun skulle ringe meg når hun kunne. Så ringte hun senere, men hun hadde lite strøm på mobilen, så vi fikk ikke snakket så lenge, sier Anne Merete Selvik Ask, Ingvild Selvik Asks mor, til Dagbladet.

- Fantastisk! Anne Merete Selvik Ask sier at de hele tiden hadde troen på at det skulle ende godt. Den etterlengtede beskjeden om at Ingvild er sluppet fri, var fantastisk å få.

- Det var helt fantastisk! sier hun.

Selvik Ask fikk beskjeden om at datteren var kidnappet fredag morgen, før familien rakk å reise på ferie til utlandet.

- Jeg fikk beskjeden av en annen datter på fredag. Ingvild trodde at vi hadde reist på ferie, men flyet vårt gikk ikke før senere på dagen. Det ble ikke noe ferie, og jeg er veldig glad for at vi fikk beskjeden før vi rakk å dra, sier hun.

- Levd normalt Selvik Ask sier at beskjeden om at datteren var bortført, var surrealistisk å få.

- Det var surrealistisk. Det er ikke en beskjed du venter å få, og som du heller aldri har fått før. Men det har gått brukbart, sier Selvik Ask.

På tross av dramaet som har pågått, har familien prøvd å leve normalt.

- Vi har levd normalt, gått turer og spist. Jeg er veldig glad for at vi fikk ro, det er lettere å snakke med media nå som alt endte godt, sier Selvik Ask.

Hun er full av lovord om UD og deres arbeid med saken.

- Vi har hatt troen på at det skal gå bra hele tiden. Vi har hatt en fast kontaktperson i UD som ringte oss tre ganger om dagen og som vi har kunnet kontakte. De har gjort det beste de kunne hele veien, sier hun.

SURREALISTISK: Anne Merete Selvik Ask, mor til Ingvild Selvik Ask, sier at det hele var en surrealistisk opplevelse. Foto: Universitetet i Agder
SURREALISTISK: Anne Merete Selvik Ask, mor til Ingvild Selvik Ask, sier at det hele var en surrealistisk opplevelse. Foto: Universitetet i Agder Vis mer