Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann kjørte lastebil inn i folkemengde i Stockholm

«Jeg er glad for at vi viser så mye medmenneskelighet»

Midt i alt kaoset fikk Frida øye på politimannen som hjalp den eldre kvinnen, fullt utrustet med MP5-våpen, hjelm og skuddsikker vest.  

HJELPER EN ELDRE KVINNE: Den bevæpnede politimannen hjelper en eldre kvinne over veien i Stockholm etter angrepet. Foto: Frida Sundkvist / Svenska Dagbladet
HJELPER EN ELDRE KVINNE: Den bevæpnede politimannen hjelper en eldre kvinne over veien i Stockholm etter angrepet. Foto: Frida Sundkvist / Svenska Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er glad for at vi, midt oppi det grusomme som har skjedd, viser så mye medmenneskelighet, sier Frida Sundkvist til Dagbladet.

Snart et døgn etter at en mann kapret en lastebil, kjørte den inn i folkemengden i Drottninggatan i Stockholm og krasjet inn i et Åhlens-varehus, florerer det av bilder og videoer av grusomhetene i minuttene før, under og etter det mistenkte terrorangrepet.

Men midt i alt kaoset, klokka 16.53 - på minuttet to timer etter at lastebilen for gjennom handlegata - fikk Svenska Dagbladet-reporteren øye på en politimann i full utrustning som geleidet en eldre kvinne med en krykke, over veien i Fridhemsplan.

Frida Sundkvist jobber for Svenska Dagbladet, som publiserte bildet og historien bak. Hun fortalte hvordan den eldre kvinnen hadde uttrykt at hun var usikker på hvordan hun skulle komme seg hjem.

Da trådte politimannen til, iført MP5-våpen, hjelm og skuddsikker vest.

- Det er bra at alle kan se at livet fortsetter som vanlig, sa han til reporteren da hun viste ham bildet, ifølge Svenska Dagbladet.

- Det beste var at det ikke bare var én politimann som hjalp eldre personer i går, sier Frida og fortsetter:

LØPER: Et overvåkingskamera fanget øyeblikket der flere personer løper for livet da lastebilen i Stockholm kom i full fart ned Drottninggatan i Stockholm. Video: Expressen Vis mer Vis mer

- Jeg snakket med en annen tungt bevæpnet politimann med balaklava, som hadde hjulpet en 92 år gammel kvinne til hennes hjem nær Drottninggatan. Han bar en matkasse til døra hennes.

RØYK: Dette er bilder som viser sekundene etter at lastebilen kjørte inn i en bygning i Stockholm sentrum. Video: Emil Stenqvist / Twitter Vis mer

- Det finnes så mye kjærlighet, og jeg er stolt av min hjemby.

Fire mennesker ble drept i angrepet, mens 15 personer ble skadd og sendt til sykehus. Ni av dem er fortsatt på sykehus lørdag, én av dem et barn.

En person er pågrepet og siktet for å ha stått bak terrorangrepet og dødsfallene. Han skal ha tilstått å ha kjørt lastebilen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media